Nyheter

Snart dags för Träffpunkt kyrkogård igen

Nyheter Återigen kommer Byarums pastorat ordna skjuts till kyrkogården för att man lättare ska kunna ta sig till och från kyrkogården. 

Lars Andersson och Kristian Säll vid Byarums kyrka.

– Verksamheten kallas Träffpunkt kyrkogård och det kommer att gå en buss i från ICA:s parkering i Vaggeryd med start den 11 maj. Bussen går då till Byarums kyrka. Skulle man behöva ha med sig rollator eller liknande så är det inga problem, berättar Lars och Kristian från Byarums pastorat.

– På kyrkogården får man chans att besöka sina anhörigas gravar samtidigt har vi fika inne i kyrkan och då kan man passa på att umgås med andra. Efter ett par timmar går bussen tillbaka till Vaggeryd. Totalt är det elva tillfällen vi anordnar detta och sista tillfället är i november månad, strax innan alla helgonhelgen.

Den 1 juni går det också en buss till Svenarum med samma upplägg som i Byarum.

– Vi har sett att det finns ett behov, det är inte så självklart att kunna ta sig till kyrkogården. Det är också viktigt för den sociala samvaron för att prata och umgås.

– Vid varje tillfälle kommer vi kyrkogårdspersonal vara på plats och också oftast en präst. Vid några tillfällen kommer det även vara musik i kyrkan. 

– Det har varit väldigt uppskattat och efter förra året var det många som ville att vi skulle fortsätta med det här. Det är öppet för alla och riktar sig inte mot någon speciell ålderskategori. Alla är välkomna, avslutar Lars och Kristian.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Snart dags för Träffpunkt kyrkogård igen

Bra initiativ av er. Att få åka buss till Byarums kyrka och sedan i lugn och ro besöka en anhörigs gravplats. Fikastund inne i kyrkan och social samvaro. Hoppas det blir välbesökt hälsar Ann-Christin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *