Nyheter

Alvaro Estrella och Dotter till Waggerydsdagen

Nyheter Nästa helg kommer det att vimla av människor i Vaggeryds centrum. ”Det här är dagen då man går fram helt enkelt, då gör man inget annat.”

Vi har träffat några av samordnarna från WIK som planerar för årets stora dag – Waggerydsdagen. Det är Bengt Carlsson, Kristina Sandin och Gunnar Löfgren från Waggeryds IK. Det är WIK som är huvudarrangörer i samarbete med Handel & Service, Vaggeryds kommun, region Jönköping med flera. Pandemin satte käppar i hjulet och 2020 fick man hoppa över evenemanget och 2021 kördes en mindre version i september.

– Nu är det en nystart, och nu kör vi på för fullt år. Det här är en väldigt viktig dag för Waggeryds IK för att få in pengar till vår verksamhet. Det är ju roligt också när det händer något i samhället, det är ju inte varje dag det samlas så här mycket folk, säger Bengt Carlsson.

Den allra första dagen anordnades 1975 och var då en idrottsmässa som drogs i gång av bandysektionen. Sedan blev dagen hela klubben angelägenhet och från och med 1976 kallades den WIK-dagen, numera Waggerydsdagen. WIK-dagen 1976 blev en stor publiksuccé och så fortsätter det än i dag.

Årets konferencierer är Stefan Hellström och Anders Sandahl, båda har varit tränare inom WIK sedan länge.

– Vi kommer att ta upp den gamla traditionen och genomföra en WIK-parad. Då samlar vi ihop så många ledare och spelare som möjligt som med ledning av trumslagare kommer att tåga genom centrum. Vi vill gärna visa upp bredden i vår klubb. De yngsta vi har i vår verksamhet är födda 2017 och vi har aktiva spelare som är i 30/40-års åldern, berättar Kristina Sandin. 

Alvaro Estrella och Dotter på scenen
– Två artister kommer att uppträda på scenen, det är Alvaro Estrella och Dotter, båda kända från melodifestivalen, fortsätter Kristina.

Ett antal priser och utmärkelser kommer att delas ut under dagen. Från WIK:s sida är det Jonas Flodins minnesfond, sedan är det årets företagare som får sitt pris och vänföreningen som delar ut en utmärkelse till en Vaggerydsbo som har gjort något speciellt utanför kommunen, Grenthes idrottsstipendium och Skivaryd som delar ut sitt Hall of Fame, ett sportpris.

– I år har vi utökat antalet stationer, bland annat kommer vi att sätta upp en fotbollssarg där alla barn (och vuxna) är välkomna att kicka och spela fotboll, Vaggerydmästerskap i luftgevärsskytte, tipspromenad, chokladhjul, hoppborgar, lotterier, fiskdamm. Vi kommer också att sälja korv och hamburgare så man kommer inte att behöva gå hungrig. Varje lag i WIK har varsin station att ta hand om så alla är engagerade, berättar Kristina.

– Vi brukar alltid ha fint väder, någongång var det regn men det har vi glömt, säger Bengt Carlsson från WIK.

Vi får hoppas att solen skiner även denna dagen.

Samordnarna Bengt Carlsson, Kristina Sandin och Gunnar Löfgren.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *