Nyheter

Bullerbyn töms och uttökas

Nyheter Bullerbyns förskola är i stort behov av renovering och nu är det snart dags. I mellandagarna börjar packningen samtidigt som ett nytt beslut precis har tagits om att öka antalet avdelningar.

Snart är det dags för renovering av förskolan. Barnen kommer att flyttas till andra lokaler i Skillingaryd.

Sista januari ska lokalerna där fem förskoleavdelningar finns vid Bullerbyn vara tomma. I mellandagarna ska packningen börja och allt ska renas inför den tillfälliga flytten.

Tre avdelningar ska ha sin verksamhet i Swedbanks gamla lokaler i Skillingaryd och de övriga två avdelningarna ska få plats vid Fågelfors.

Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden är nöjd att renoveringen snart är igång samt att det ser ut att bli större än vad som tänkt från början…

– Vi kommer att riva det gamla och montera upp moduler istället, vilket blir billigare än att renovera de lokaler som finns idag. Samt att det kommer att bli sex avdelningar istället för, som tidigare fem avdelningar. Ett gemensamt tillagningskök ska det även förberedas för. Bullerbyns förskola ska vara klar till hösten nästa år, meddelar Jenny.

Fastighetsenheten har påtalat till nämnden att det blir billigare att montera nya moduler och upphandlingen till detta ska vara klart innan julhelgen.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Bullerbyn töms och uttökas

Ovanstående och Skillingaryd.nu måste ha missat vad som föreslagits. Såg på kommunens hemsida: ”Det ska också göra det billigare att bygga bra förskolor genom att kunna låta även modulhustillverkare vara med och ge anbud.”
Smålandsvillan är modulhus som många bor i… och det är inga tillfälliga hus.

Är det verkligen billigare om man tänker långsiktigt?
Om man nu ska ha moduler finns det så stora så det finns tillräckligt med rum? och kommer de va stabila tänker på om det blir tjäle i marken,

Tycker det är bättre kommunen renoverar det befintliga och bygger till nuvarande byggnad med en avdelning

För att kommunen begåvats med ett företag som tillverkar moduler så skall ju inte detta leda till att lokaler för fast långvarig ordinarie verksamheter skall ske i moduler. Vilken beslutad målsättning grundas fastighetsavdelningen sig på. BUN måste ha en tydliga ambition än att gå med på att låta sin fasta verksamhet bedrivas i moduler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *