Nyheter

Snart stänger Coop sina dörrar

Nyheter Nästa vecka, fredag den 13:e, stänger Coop i Vaggeryd sina dörrar till butiken som inte ens hann fylla två år.

Coop-butiken i centrala Vaggeryd.  [1/8]

Monica Liljeroth och Jörgen Bergström uppmanar alla att handla mer på hemmaplan, annars har vi inga småbutiker kvar i vår lilla stad.  [2/8]

Tord Nahlbom och Betty Tascon tycker att det har varig värdelös information från KF Göta om nedläggningen.  [3/8]

Anna Munkstierna tycker att det är trist för centrum och hela kommunen med Coops nedläggning.  [4/8]

Tuula Ingner tycker att det är obegripligt att de stänger igen en så pass ny och fin butik i en kommun som växer så det knakar. Men all heder till den fantastiska personalen!  [5/8]

Bengt Landin har trivts i Coops fina butik och tycker att det är väldigt tråkigt med nedläggningen.  [6/8]

Den fina delikatessdisken gapar numera tom.  [7/8]

Coop i Vaggeryd - snart ett minne blott ...  [8/8]

Det är många som är ledsna och bestörta att den nybyggda Coop-butiken nu slår igen i Vaggeryd. Informationen till medlemmarna har varit dålig, anser många och tycker att de borde försökt lite till. De har ju ändå ett hyreskontrakt på flera år, med en årshyra runt 1 miljon.

Tuula Ingner har varit butiken trogen och var även med på medlemsmötet med KF Göta. Hon tycker att butiken har fått alldeles för kort tid på sig, 1 år och 10 månader, alltså knappt två år. Det krävs åtminstone fem år att etablera sig, anser Tuula. Vaggeryds kommun växer så det knakar och det är låg arbetslöshet, så det kan inte bero på ett sviktande kundunderlag.
– För mig är det obegripligt att de lägger ner vaggerydsbutiken. Förmodligen ska de täcka underskottet på en annan Konsum- eller Coop-butik, tror Tuula.

Monika Liljeroth och Jörgen Bergström har handlat på Coop mycket och saknar nu den fina charken.
– Det är verkligen jättetråkigt det här! Men hjälps vi inte åt och handla där vi bor så blir det så här, menar Monika och Jörgen. Nu önskar de att det öppnas upp en ny matvaruaffär. Kanske en saluhall? Med småbutiker runtom från kommunen, till exempel Byarums Skafferi. Det hade varit något det!

Tord Nahlbom, och på tillfälligt besök vännen Betty Tascon, tycker att informationen till medlemmarna har varit värdelös.
– Jag visste inte ens att de stänger nästa vecka. Det är hemskt tråkigt det här, tycker Tord.

Anna Munkstierna driver en butik i Vaggeryds centrum och är med i projekt ”Vår lilla stad”.
– Trist! Trist för centrum och för hela kommunen. Handel föder handel. Vad händer nu när butiker läggs ner? Det kommer bli tufft för oss som ska försöka hålla kvar kunderna i kommunen, menar Anna.

Bengt Landin har alltid varit Konsum och Coop trogen. En medlem i många år.
– Jag hade ingen aning om att de stänger redan nästa vecka, trodde åtminstone oktober ut. Jag har trivts i den här butiken, tycker den är fin och jag gillar Coops egna märke. Det är väldigt tråkigt det här, avslutar Bengt.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *