Nyheter

Snittpriset för villan: 1,9 miljoner kronor

Nyheter Mellan december och februari gjordes sammanlagt 20 affärer med villor i Vaggeryds kommun. Det kan jämföras med 13 vid motsvarande tid i fjol.

Det här visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat.

De sålda villorna i Vaggeryds kommun hade ett genomsnittligt pris på 1,9 miljoner kronor.

I hela Jönköpings län såldes 389 villor för i snitt 2,7 miljoner kronor. Eftersom det gjorts färre än 20 försäljningar redovisas inga uppgifter om prisutveckling för villor i Vaggeryd den här månaden.

Priserna på villor sjunker i 63 av landets kommuner, medan de stiger i 50 (i merparten av de resterande kommunerna redovisas inga prisförändringsuppgifter på grund av få försäljningar).

Bland kommunerna i Jönköpings län sjunker priserna på villor i tre av fem kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var minskningen i Vetlanda där priserna sjönk med 6 procent. I Värnamo däremot steg priserna med 3 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för villor i åtta av länets 13 kommuner.

Mellan december och februari gjordes sammanlagt fyra affärer med bostadsrätter i Vaggeryds kommun. Det kan jämföras med tre vid motsvarande tid i fjol.

De sålda bostadsrätterna i Vaggeryds kommun hade ett genomsnittligt pris på 0,6 miljoner kronor. I hela Jönköpings län såldes 398 bostadsrätter för i snitt 1,8 miljoner kronor. Eftersom det gjorts färre än 20 försäljningar redovisas inga uppgifter om prisutveckling för bostadsrätter i Vaggeryd den här månaden.

Mellan december och februari noterades inga försäljningar av fritidshus i Vaggeryd.

Källa: Newsworthy

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *