Nyheter

Snöskottning för ny åkerietablering

Nyheter Det allra första spadtaget på BK Åkeris nyetablering på norra delen av travbaneområdet i Vaggeryd kom mer att handla om snöskottning än gräva i den hårdfrusna och snötäckta sandjorden.

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Den historiska dagen fick ägaren Torbjörn Ahlstrand först plocka fram snöskyffeln innan han under överinseende av Tina Blomster, samhällsutvecklare på Vaggeryds kommun och Patrik Kinnbom, näringslivschef på Vaggeryds Näringslivsråd kunde manifestera byggstarten, den allra första på den del av området som ligger norr om Bondstorpsvägen.
Men det betydde nog inte så mycket för Torbjörn Ahlstrand. Glädjen över att komma igång överskuggade de problem som nysnön ställde till med.

Platsen för nybygget kunde inte vara förmånligare med trafikplats Vaggeryd norra på E4 inpå knutarna.
– Det var dels närheten till LogPoint i Torsvik, dels närheten till kunderna i Vaggeryds kommun som gjorde att jag fastnade för den här platsen, berättade Ahlstrand som under resans gång sedan starten som ett enmansföretag 2005 och förvärvet av BK Åkeri 2012 och KL Trafik i Vaggeryd två år senare har kunnat glädjas åt en minst sagt gynnsam utveckling.

Idag omfattar verksamheten 20 bilar av olika storlekar samt 14 anställda.
Men den snabba utvecklingen har åtföljts av trångboddhet, ett problem som nu ska åtgärdas med hjälp av 10 000 kvadratmeter stort markområde och option på lika mycket.

Byggnaden som ska stå klar i juni, eventuellt efter semestern mäter 900 kvadratmeter med plats för kontor, tvätthall och garage och beräknas kosta i storleksordningen tio miljoner kronor.

För Tina Blomster var det också en alldeles speciell dag. Hennes allra första kontakt den första arbetsdagen 1 juni i år var  med just Torbjörn Ahlstrand. Ett halvår senare är arbetet i gång.
Det har tagit tid att få fart på etableringarna på den här delen av travbaneområdet. Men när processen väl startat har det uppstått rena ketchup-effekten. Som vi tidigare berättat är ytterligare två etableringar på gång norrut efter E4.

Men innan det är dags för fler ”första-spadtag” där ska en lokalgata anläggas.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *