Nyheter

Socialdemokraterna debatterar äldreomsorgen

Nyheter Femklövern sa nej till att utreda behov av en ökad bemanning inom äldreomsorgen. Läs socialdemokraternas insändare här

Femklövern, med Moderaterna i spetsen, röstade vid senaste kommunfullmäktige nej till att utreda om det finns behov av mer personal inom äldreomsorgen precis som Sverigedemokraterna. Vi socialdemokrater föreslog att denna fråga skulle utredas.

För oss socialdemokrater är en god grundbemanning inom äldreomsorgen en viktig kvalitetsfråga. Alla brukare har rätt till att möta personal som har tid för vård- och omsorgsinsatser. Inte träffa personal som får stressa igenom sina arbetspass för att hinna med alla arbetsuppgifter. Det handlar ytterst om en värdig äldreomsorg.

Idag har vi inom äldreomsorgen mycket höga sjukfrånvarotal och alltför många timvikarier. Vi socialdemokrater tror att en ökad grundbemanningen skulle kunna få ned dessa siffror. Ska vi också arbeta för att alla som vill ska kunna arbeta heltid och ta bort delade turer så krävs det förmodligen en ökad grundbemanning. Men låt oss utreda detta först. Det tycker vi Socialdemokrater är en självklarhet. Det tycker dock inte Moderaterna och Femklövern. De röstade nej till vårt förslag på senaste kommunfullmäktige.

Moderaterna hävdar att de värnar äldreomsorgen. Så sent som i januari uttalade sig socialnämndens moderata ordförande och sa att ”Moderaterna aktivt arbetar med, utvecklar och ger möjligheter till en god arbetsmiljö för alla medarbetare på samtliga nivåer”. Men vid röstningen i kommunfullmäktige gällde inte det uttalandet längre.

Varför vill och vågar inte Moderaterna ens utreda vad det kostar att öka kvaliteten inom äldreomsorgen samt förbättra arbetsmiljön med ökad grundbemanning?

Vi socialdemokrater kommer alltid att värna om personalen samt förbättrad vård och omsorg. De är de viktigaste vi har för att ge medborgarna och äldrevården en god kvalité. I vårt valmanifest anger vi flera åtgärder som vi vill genomföra. Men då behöver vi din röst på valdagen i september.

För Socialdemokraterna i Vaggeryds kommun

Kenth Williamsson Thomas Strand
Oppositionsråd  Gruppledare Socialnämnden

Taggar

2 reaktioner på Socialdemokraterna debatterar äldreomsorgen

Alla partier skulle väl tjäna på om vi kommunen har en värdig åldringsvård med fler anställda inte bara på kommunkontoren.

Om man är förtroendevald och menar sig vilja ge god kvalitet för vårdtagare och medborgare så tänker jag att det är viktigt att ha en kommunikation med medborgarna. Vill man ha kontakt med socialnämndens arbetsutskott i dag så är det ständiga svaret: Till dem det berör, vi har tagit emot era synpunkter. Sedan är det tyst
Den/de som detta berör (inte bara socialdemokrater) skulle kanske börja lyssna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *