Nyheter

Socialförvaltningen – en trivsam organisation

Nyheter Medarbetarna inom kommunens socialförvaltning har svarat på en enkät och att döma av den så har de cirka 450 medarbetarna en trivsam arbetsplats.

Foto: Sara Mejving

Flera år i streck har socialförvaltningen i Vaggeryds kommun kunnat visa upp bra siffror i medarbetarenkäterna som de genomför med de anställda.
– Vi har en stabil organisation uppifrån och hela vägen i verksamheten. Vi har väldigt bra medarbetare på alla positioner och vi försöker ha ett ledarskap och styrning som är väldigt genomtänkt, säger socialnämndens ordförande Ann-Katrin Löfstedt.

Hon är också stolt över att det var 87 procents svarsfrekvens på enkäten.
– Det här är oerhört positivt och det beror på att många människor gör rätt saker på sin arbetsplats, oavsett vilken position man har så gör man rätt och är duktiga på att ta hand om våra medborgare.

Det i enkäten som stack ut i positiv bemärkelse var främst att medarbetarna tycker att arbetet känns meningsfullt och att de vet vad som förväntas av dem.

Där det stack ut negativt var måluppföljning.
– Där det diffar måste man naturligtvis gå in och göra åtgärder, säger Ann-Katrin Löfstedt och fortsätter:
– Vi sa det från politiken att vi vill att man tittar på detta nogsamt, det gör man redan för det är så man arbetar med den här enkäten, att man försöker förstärka det som redan är bra, och att man försöker följa upp det som är mindre bra och hitta lösningar.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *