Nyheter

Socialnämnden lex-Sarah anmäls

Socialnämnden lex-Sarah anmäls

Nyheter Socialnämnden kan komma att göra en Lex Sarah–anmälan till Inspektionen för Vård och Omsorg efter upptäckta brister i vissa arbetsprocesser.

– Det är helt i linje med vårt förbättringsarbete att identifiera brister som vi har i förutsättningar och arbetsprocesser i myndighetsutövningen, menar Lotta Damberg, socialchef på Vaggeryds kommun.

– Vi har krav på oss att anmäla till Inspektionen för Vård och Omsorg när vi upptäcker att det kan finnas påtagliga risker för missförhållanden i vårt sätt att bedriva verksamheten. Vi har bland annat sett att vi brustit i dokumentationen av ärenden. Vad vi hittills vet är det ingenting som har påverkat någon enskild person, avslutar Lotta.

Lex Sarah gäller inom socialtjänsten, i verksamheter enligt lagstiftningen om stöd och service till vissa funktionshindrade och vid Statens institutionsstyrelse.

Enligt bestämmelserna om lex Sarah i socialtjänstlagen och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS, ska anställda genast rapportera missförhållanden och påtagliga risker för missförhållanden till den som bedriver verksamheten. Den som bedriver verksamheten, om det visar sig att missförhållandet är allvarligt, snarast anmäla det till Inspektionen för vård och omsorg.

Lotta Damberg är socialchef i Vaggeryds kommun

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *