Nyheter

Socialnämnden som går mot strömmen

Nyheter När ekonomin för socialnämnden redovisades så var det med ett överskott på 2,4 miljoner kronor fram till och med september månad

Arkivbild

Som kanske den enda socialnämnden i länet så redovisar nämnden i Vaggeryds kommun ett plusresultat. Efter tre kvartal är det ett överskott på dryga 4 miljoner kronor och prognosen för helåret är att det kommer att bli ett överskott för hela budgetåret.        

Hur stort överskottet blir återstår att se, säger Ann-Katrin Löfstedt (M) som är nämndens ordförande men slår fast att det kommer att vara positiva siffror i bokslutet.

I redovisningen framgår det att det blivit betydligt lägre kostnader avseende barn och unga där fler har kunnat få stöd och hjälp inom kommunen och därför inte behövt få institutionsplacering. Dessutom har kostnaderna för personlig assistans blivit lägre än budget. Dessutom har man återsökt medel från Migrationsverket för insatserna för ensamkommande barn. Det finns också pengar fonderade för detta arbete som täcker dessa kostnader.

– Vi har duktiga och engagerade medarbetare i samtliga verksamheter som ger goda förutsättningar för socialnämndens ansvarsområden, avslutar Ann-Katrin Löfstedt.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Socialnämnden som går mot strömmen

Ja, utan tvekan en stor eloge till både politiker och kommunens tjänstemän som lyckas lotsa kommunen igenom minst sagt ansträngande och utmanande tider! Hatten av! 🙂

Såå bra jobbat!!! Jämfört med andra kommuner i länet är jag numera stolt medborgare i vaggeryds kommun

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *