Nyheter

Socialnämnden ute i verkligheten

Nyheter Innan sammanträdet inleddes var många av ledamöterna ute i verksamheterna

Peter Fransson

För att de som sitter som förtroendevalda i socialnämnden ska få bättre kunskap om det de beslutar om arrangeras så kallade kontaktdagar. Då ges de tillfälle att besöka och följa med någon verksamhet så att de får en klarare bild av hur det är att jobba inom socialtjänsten i Vaggeryds kommun.

De verksamheter som fick besök vid detta tillfälle vara Furugården, hemsjukvården, dagverksamheten, familjeenheten, mötesplatsen, hemtjänst, social omsorg och myndighetsutövning. Totalt var det tolv av de ordinarie ledamöterna och ersättarna som tog chansen den här gången.

Nämndens vice ordförande Peter Fransson (S) valde att följa med hemtjänsten när de åkte runt i kommunen.

– Det var otroligt lärorikt och jag är imponerad över det arbete som görs, säger Peter Fransson. Personalen är duktiga på att läsa av de man besöker för att anpassa sig till hur de mår. Är det läge att skoja idag eller ska det vara mera lågmält? Det som passar idag kanske inte passar imorgon och det gäller att ha huvudet på skaft så att man inte sårar någon som man ska besöka flera gånger i veckan. Men det finns annat att imponeras av enligt Peter Fransson. – Personalen är effektiva samtidigt som de uppträder som medmänniskor och kan småprata, om så önskas, under tiden de utför sitt arbete. Ett arbete som kräver empati, servicekänsla, noggrannhet och logistiskt kunnande.

Lotta Damberg

– I den senaste mätningen så svarade 94% av de som har hemtjänst att de är nöjda med vad de får, och det är en ökning jämfört med tidigare mätning som även den var imponerande med 91% nöjda, säger Lotta Damberg som är förvaltningschef. En av hemligheterna enligt Lotta Damberg är den låga personalomsättningen. Även om man får klagomål på att det är många olika som besöker de äldre så är de undantag som man tar på allvar och försöker att lösa om möjligt.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Socialnämnden ute i verkligheten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *