Nyheter

Sökte sjuhundra: Förslag om kvarts miljon till beslut om återremiss

Nyheter – Vi ska inte spekulera i det här, finns det särskilda pengar vet tjänstemännen det, berättar Kenth Williamsson (S)…

Hästrådet, där föreningarna som Jönköpings-Vaggeryds ponnytravare, Jönköpings läns kusksällskap, Vaggeryd B-tränarförening och HBA Sydskyttarna ingår i har ansökt om 690 000 kronor av kommunen. 

Kenth Williamsson (S);
– Vi valde att återremittera ärendet då det fanns vissa oklarheter kring ärendet. Vi gav helt enkelt förvaltningen ett uppdrag att det är rätt sökande bakom. Det finns lite olika organisationer och detta är hästrådet, kan de som råd söka medel eller är det enskilda föreningar? Det ska även redas ut om det finns innestående medel som kan rekvireras för satsningar på travbanan. 

Thomas Axelsson (KD) drar en kort stund på kommentaren och säger:
– Nja, det var nog inte hela sanningen, Kenth. Delar av oppositionen vet att det rörde sig om en en miljon kronor som kommunen fick att förvalta och nu vill de har tillbaka den del av summan. 

Kenth Williamsson (S);
– Vi ska inte spekulera i detta, men man måste ta reda på från tjänstemännen om det finns öronmärkta pengar till detta. Annars ska vi hantera föreningen som vi gör med andra föreningar. 

Hästrådet ansöker om medel för Hiss och anpassning av lokal på övervåningen A-stallet för att godkännas för övernattning. Total uppskattad kostnad 450 000 kronor.
Portabel uppsittningsramp. Uppskattad kostnad 20 000 kronor.
Portabel eller fast högtalaranläggning. Uppskattad kostnad 30 000 kronor.
Specialvagn och sadel för barn och ungdomar med funktionshinder. Uppskattad kostnad 50 000 kronor.
Altan med tak utanför fiket. Uppskattad kostnad 70 000 kronor.
Hundrastgård, öppen även för allmänheten. Uppskattad kostnad 70 000 kronor.
Sammanlagd ansökt summa från kommunen 690 000 kronor. 

Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott föreslår kultur- och fritidsnämnden besluta att lämna ansökan vidare till kommunstyrelsen. Kultur- och fritidsnämnden ansvarar för bidragsgivning till organisationer som enligt Skatteverket är registrerade som ideella föreningar. Hästrådet är ingen sådan registrerad förening. Kommunstyrelsens arbetsutskott blev föreslagna, av tjänstemännen, att delvis bevilja ansökan genom att anslå medel om 250 000 kronor.

Inget beslut gjordes alltså i arbetsutskottet utan ärendet återremitterades till kommunledningskontoret för att få lite mer underlag och bakgrund. 

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *