Nyheter

Solidaritetsprojekt på Fenix

Nyheter Skolan arbetar hela tiden med värdegrundsarbete på olika sätt. Nu i december har Fenix Kultur- och Kunskapscentrum ett solidaritetsprojekt.

Under november månad har lärarna fått möjlighet att diskutera olika frågor som rör solidaritet med eleverna på den tid i veckan som kallas demokratitid. Utifrån detta har lärarna diskuterat med eleverna om vad de kan göra för goda handlingar för andra människor.

Varje program, lärare och elever, ska komma överens om något som de gör för någon annan. Det kan vara att samla in pengar till en organisation eller att göra en aktivitet för andra i samhället. December står för dörren och alla projekt är inte i hamn, men det finns redan flera idéer. Ett program ska göra uppmuntrande vykort som kommer att delas ut i brevlådor runt omkring.

Ett annat program samlar in pengar till vår vänskola i Kenya. Industriprogrammet gjorde idag en julgran på sitt alldeles egna vis. Den granen levererades under dagen till Furugården med en önskan om en god jul och ett gott nytt år.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *