Nyheter

Solstråket gästade PRO i Vaggeryd

Nyheter PRO;s månadsmöte samlade 50-talet deltagare. Dagens gäster var elever i ”Solstråket” från kulturskolan som tillsammans med lärare Lena Kroon och kulturskolans chef Jan Erik Viktor underhöll med sitt fiolspel.

  [1/8]

  [2/8]

  [3/8]

  [4/8]

  [5/8]

  [6/8]

  [7/8]

  [8/8]

Ordföranbde Reine Frisk hälsade alla, och särskilt två nya medlemmar, välkomna till dagens möte. Han hälsade också kulturskolans fem elever med lärare välkomna.

Dessa duktiga elever hade spelat 1-2 år, och tillsammans med läraren Lena Kroon på fiol och Jan Erik Viktor som kompade på keeyboard framförde de flera kända stycken. Framträdandet avslutades med att de spelade Gärdebylåten som är en så fin gånglåt på fiol. De avtackades med två rosor var som Eva Kursten delade ut.

Efter kaffepaus så informerade Reine Frisk om bostadstillägg och äldreförsörjningsstöd. Han visade via datorn hur man kan gå in på hemsidan och klicka i för att se hur mycket bidrag man eventuellt kan få.

Greger berättade resor, bland annat skall avgifter på kommande resor betalas via bankgirot. Detta för att inte reseledarna skall ha så mycket kontanter i plånboken under resans gång. Det är ju också problem att få sätta in pengarna på banken sen. Vaggeryds PRO-vetare delade andraplatsen med Skillingaryds PRO i senaste tävlingen. Reine avslutade mötet med sedvanlig dragning på lotteriet. Nästa möte är på Sjöbo 24 maj.

Text och foto; Reine Frisk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *