Nyheter

Soma Move i Vaggeryd

Nyheter Studieförbundet Vuxenskolan kör tre olika yogapass och Soma Move i Vaggeryd. Vi fick vara med på ett av passen som hölls av yogainstruktören May-Lehn Johansson som varit instruktör för Studieförbundet Vuxenskolan i fyra år.

Så här kan det se ut på ett Soma Movepass.

Gruppen träffas i Studieförbundet Vuxenskolans lokal på Jönköpingsvägen. 

– I dag kör vi Soma Move, som egentligen betyder kroppsrörlighet. Det är en blandning av yoga, dans, och funktionell träning. Det är jättehäftigt! Dom som skapat Soma Move  är Cecilia Gustafsson, hon är  yoga, dans och träningsinspiratör och Linus Johansson som är fysioterapeut. De här passet fungerar för alla för man anpassar efter förmåga så man får olika alternativ som passar, berättar May-Lehn.

– Soma Moven är upplagd i mönster, ett mönster är tre eller fyra rörelser som man repeterar så det hinner sätta sig. Det blir väldigt svettigt och även om man är fysiskt ansträngd så får man ingen hög puls. Man blir mjuk och skön i kroppen efteråt, det är häftigt. Jag anpassar mina pass efter deltagarna.

– På yoga och dess olika former så är första passet mjukgörande yoga, ett lugnt pass där man står halva passet och sitter halva. Inget avancerat utan man mjukar upp sina leder så man känner när man går hem att det här var skönt, jag mår bra av det här. Sedan byter vi och provar olika yoga varje vecka, sist hade vi pilates bollar, fortsätter hon.

Varför ska man yoga?

– Yoga är det naturliga rörelsesättet egentligen, man går ju tillbaka till sitt ursprung. Att hitta kroppskontroll, ökad rörlighet och styrka. Man får även starka muskelfästen av yogan. Yogan är lugnande och avstressande. Man är här och nu. Själv har jag hållit på med yoga i 18 år, säger May-Lehn.

– Vi är tre instruktörer som kör yoga här just nu och alla har hållit på med yoga i många år och är utbildade. Och vi har olika inriktningar i våran yoga så det finns något för alla.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *