Nyheter

Jörgen berättade om sitt liv

Nyheter För femte gången denna sommar öppnades cafédörrarna i Vaggeryds kyrka

Jörgen Bok  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

Under sommaren har svenska kyrkan i Vaggeryd bjudit in till sommarcafé under några torsdagseftermiddagar. Igår var det dags för det femte och näst sista fikatillfället i denna formen.

Rubriken för dagen var ”Vad du inte visste om Jörgen Bok”. Eftermiddagen inleddes med en kort bön under Jörgen Boks ledning. Därefter kunde deltagarna ta för sig av den tårtbuffé som dukats fram.

Medan tårta och kaffe avnjöts kunde Jörgen Bok berätta en del om sig själv och hur det har gestaltat sig. Han berättade om sin uppväxt på landsbygden utanför Backaryd i Blekinge, en ort som ligger strax norr om Ronneby. Han växte upp i en familj med ett stort hästintresse och det förekom många djur på gården och han och syskonen hade vars sin ponny som de tävlade med i ponnytrav. Han hade ett fint år 1974 när hans shetlandsponny vann många tävlingar och de blev prisade.

Att han blev präst menar han beror på att han inspirerades av sin konfirmationspräst. Annars fanns det tankar på att bli idrottslärare eller veterinär. Men präst blev det med studier i Uppsala, och prästvigning i Lund 1991. Jörgen kåserade om sina år i prästyrket men delade också med sig av sin passion för idrott och då främst fotboll och ishockey.

Eftermiddagen avslutades med många nyfikna frågor till Jörgen om bakgrunden, familjen och varför det blev Byarums pastorat 2015. Han svarade tålmodigt samtidigt som tårtorna och kaffet inmundigades av det tiotal seniorer som hade anammat inbjudan.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *