Nyheter

Sommarglädjen: Misstaget

Nyheter I sommar står glädjen i fokus i Värnamo.nu.

I sommar står glädjen i fokus i Värnamo.nu. Bild: David Alin

Dagens uttryck är ett citat signerat fysikern och relativitetsteorins skapare Albert Einstein:

”En person som aldrig har begått ett misstag har aldrig provat något nytt.”

Som jag skrivit tidigare i den här artikelserien så är jag en människa som gillar att utmanas. När jag fastnade för foto så lärde jag mig fort att våga utmana mig själv på alla möjliga sätt. Det var inte alltför sällan som folk helt plötsligt kunde hitta mig liggandes raklång på asfalt eller djupt inne i buskage för att prova nya vinklar och perspektiv i min jakt efter utveckling. Allt handlar om viljestyrka och initiativförmåga och foto är den perfekta skolan för detta ändamål.

Till skillnad från många andra områden har du all rätt att göra misstag. Dessa misstag kan i slutändan ge dig bilder du aldrig hade kunnat tänka dig, eftersom du bygger upp en medvetenhet som du inte hade tidigare. Min medvetenhet har gett mig många otroliga bilder och inte minst osannolika möten under årens lopp. Kolla in bilden på björnen nedan!

Bild: David Alin

Tänk dig själv att stå öga mot öga med ett av världens farligaste djur, där det enda som skiljer er åt är ett stängsel. Bilden togs under mitt besök på Orsa Rovdjurspark sommaren 2021 och det här är foto när det är som bäst: du känner en rädsla samtidigt som det kliar i fingrarna. När björnen började bita på stängslet så var det bara att trycka på avtryckaren och mata. Pang sa det, så kom bilden som ett brev på posten.

Tack för mig!

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *