Nyheter

Sommarkul för barnen i Klevshult

Nyheter Varje tisdag finns bygdens barn vid idrottsplatsen i Klevshult. Dags för sommarkul som i går var; Brännboll, fotboll, kubb och sällskapsspel

Sommarkul i Klevshult...  [1/11]

en dag i veckan.  [2/11]

Aktivitetslådan är populär  [3/11]

Kasta boll är kul  [4/11]

Fem snabba frågor  [5/11]

Timglaset är vänt  [6/11]

...och barnen svarar snabbt och får flytta sin spelpjäs  [7/11]

Kastar boll...  [8/11]

...till varandra  [9/11]

Dijana Juric och Karin Johansson, båda från Vaggeryd, sommarjobbar med sommarkul  [10/11]

Boule är det roligaste!  [11/11]

Varje tisdagförmiddag arrangerar kommunen ”Sommarkul” i Klevshult. När vi träffar alla barnen och feriepraktikanterna Karin Johansson och Dijana Juric, båda från Vaggeryd, är det uppehåll och utelekarna använts flitigt. Karin och Dijana har tidigare under sin feriepraktik varit både i Byarum, Skillingaryd och Vaggeryd under sitt sommarjobb som de sökt via kommunen.

– Man fick önska och vi ville gärna jobba med ”Sommarkul”, säger de båda 17-åriga Vaggerydstjejerna som till hösten fortsätter sina studier vid naturprogrammet på Fenix.

Vad hittar man på med Klevshultsbarnen?

– Oj, det är mycket, säger Karin och Dijana. Barnen får egentligen nästan önska vad de vill göra. En del barn är lite blyga i början men sent blir det full fart. Vår aktivitetslåda är väldigt populär. I den hittar man allt och alltid något att göra. Men fotboll, snabbkubb och sällskapsspel är mest populärt, säger de båda ledarna.

– Jag tycker att boule är roligast, menar en 6-årig tjej från Klevshult som gärna besöker ”Sommarkul” när denna kommer till hemmaorten.

Intill Klevshults klubbstuga sitter ett gäng och spelar ”Fem snabba frågor”. Spelplanen är utlagd i gräset och deltagarna har samlat sig runtom.

– Nämn fem saker som finns i badrumsskåpet?

Barnen räknar snabbt upp fem saker innan timglaset har runnit ned och får gå vidare med sin spelpjäs… 

Taggar

2 reaktioner på Sommarkul för barnen i Klevshult

Tycker att det är bra att de har delat upp sommarkul i år. Med tanke på pandemin så är detta också ett bra sätt för barnen som bor på de olika ställena att inte bli bortglömda. Men tyvärr har nog inte många förstått att det finns aktiviteter för barnen i ålder 7 år och uppåt. Annonsering av sommarkul har inte nått fram till många. Vilket har märkts av de som arbetar på sommarkul.

VIKTIGT är att man inte lämnar barn som är förkylda. Samma regler som om de hade varit i skolan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *