Nyheter

Sommarsimskola för badsugna barn

Nyheter Nu är sommarsimskolan över för det här året i kommunen. – Ett viktigt arbete och barns glädje, säger Kent-Åke Svensson, sim- och sporthallschef.

Totalt sett i kommunen har det varit åtta grupper med tolv barn i varje grupp som under tre veckor haft sommarsimskola. Barnen får börja tidigast det året som de börjar förskoleklass fram tills att de klarat järnmärket. Då är man så pass duktig på att simma så då behöver man inte gå mer på simskola.

Vad får man då lära sig på sommarsimskolan?

– Det handlar först och främst mycket om vattenvana, det kan handla om att våga doppa huvudet så man känner sig trygg i vattnet. Vi tränar på bröstsim, ryggsim, att flyta och glida i vattnet. Det skiftar ju ganska mycket på kunskapen mellan barnen. Vissa kan vara väldigt rädda och osäkra de första dagarna och nu sista dagen så ligger de och plaskar fritt och oberört. Så man märker ju stor skillnad på hur mycket barnen lär sig dessa tre veckorna. En del tar dom första simmärkena och andra har lite mer kunskap och tar många märken under tiden, berättar Kent-Åke.

– Livräddning lär vi barnen också. En dag är vi vid Hjortsjön där vi går i genom livräddningsutrustning, hur man ska bete sig på en brygga och att man inte ska simma rakt ut i sjön. De får testa att kasta livboj, att använda förlängda armen och inomhus övar vi också livräddning. Då får de prova att simma med flytväst och att simma med kläder för att känna hur det känns.

– Vi önskar att vi kunde erbjuda plats till många fler men tyvärr räcker inte resurserna till. Förr tog vi in alla som sökte men det blev ohållbart med alldeles för många i varje grupp och då blir inte säkerheten lika bra. Nu har vi valt att det är tolv barn varje grupp så man kan dela upp sig. Från början måste två av tre ledare vara med i bassängen. Det är ganska intensivt de här veckorna. Just att de får komma varje dag i tre veckor gör att det får stor effekt och det är extra bra att det tidsmässigt ligger så bra inför sommaren. Det är ju bra effekt även på våra vanliga simskolor under terminerna men då är det bara en gång i veckan. Det är en fantastisk och viktig verksamhet med glada och härliga barn, avslutar Kent-Åke Svensson.

Fri lek sista dagen. Kent-Åke Svensson i bakgrunden.  [1/7]

  [2/7]

  [3/7]

  [4/7]

  [5/7]

Diplom, svensk flagga och glass till alla barn.  [6/7]

Wilhelm firade med glasstrut efter avklarad sommarsimskola.  [7/7]

Taggar

Dela


1 reaktion på Sommarsimskola för badsugna barn

Och när ska vi som bokade plats innan pandemin få vår utlovade e-post angående uppstart? Vi blev lovade att behålla platsen och att ni skulle återkomma när ni startade upp igen. Inte hört något! Dåligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *