Nyheter

Sommarsimskola i kommunens simhallar

Nyheter Vattenvana och viktiga simkunskaper samt livräddningskunskaper i fokus.

Nu är vi inne på de sista dagarna av årets sommarsimskola. Från vecka 24 till vecka 26 har 90 barn varit i simhallarna varje dag och tränat på sina simkunskaper. På grund av pandemin har man fått anpassa verksamheten och i år har de barn som fyller sju år och uppåt fått anmäla sig och begränsat antal i varje grupp. Detta för att barnen i så stor utsträckning som möjligt ska kunna klara sig själva i omklädningsrummen med hjälp av simlärarna för att undvika för många vuxna på liten yta. Ett normalår är det barn från sex år och uppåt som får anmäla sig och sexåringarna brukar vara den årskullen som är flest deltagare i sommarsimskolan men som samtidigt behöver mer hjälp i omklädningsrummen.

I Vaggeryd och Skillingaryds simhall har barnen fått god vattenvana och viktiga simkunskaper samt livräddningskunskaper. Badmästarna i våra simhallar är professionella med lång erfarenhet och lär ut kunskap som många gånger är livsavgörande.

Under dessa tre veckor har man inte bara fått vattenvana och simtränat utan även fått öva och lära sig livräddning. Det har man gjort genom att träna på att kasta livboj, hur man tar sig i en livboj, förlängda armen, fått känna på hur mycket svårare det är att ha kläder på sig i vattnet genom klädsim och samtidigt fått ha flytvästar på sig, träna på isflaket och ta sig upp med isdubbar. Barnen får även en teoretisk kunskap om sol, bad, båt och isvett. En av dagarna var alla vid Hjortsjöbadet och fick gå igenom livräddningsutrustningen som finns där och även träna på att kasta livboj och förlängda armen.

Det är tre intensiva veckor både för barnen och badmästarna men förmodligen tre av de bästa veckorna på hela året. Barnen lär sig väldigt mycket under dessa veckor och stora framsteg görs framförallt under sista veckan.

  [1/12]

  [2/12]

  [3/12]

  [4/12]

  [5/12]

  [6/12]

  [7/12]

  [8/12]

  [9/12]

  [10/12]

  [11/12]

  [12/12]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *