Nyheter

TV: Söndagsvandrare nu halvvägs runt Jorden

Nyheter Efter tre år och sammanlagt 140 söndagsvandringar kan man konstatera att Lennart Karlssons hugskott från nyåret 2014 lever vidare i högönsklig välmåga.

På väg genom skogen.  [1/3]

Servering av soppa vid Bäckalyckan.  [2/3]

Jubileumsvandrarna samlade vid Granviken.  [3/3]

Lennart slängde ut en krok på facebook om att den som ville ute och vandra  på nyårsdagens morgon skulle möta upp vid vattenbrynet. Det gjorde Anita Blomgren, Stig Johansson, Tommy Bergman och Bengt Sandahl till pionjärvandrare.

I söndags firandes de tre åren med en jubileumsvandring från Syntema-parkeringen via Gärahov till Bäcklyckan och tillbaka via det obligatoriska stoppet vid Granviken. 35 personer mötte upp vilket säger en hel del om den djupt rotade popularitet som det här projektet har skaffat sig.

Det är inte alltid så många möter upp men det finns en stabil kärntrupp som har gjort den här långa söndagsvandringen till en god vana för många.
– Det handlar bara om att komma till samlingsplatsen och sedan hänga med. Några andra krav ställs inte och skulle du någon gång inte vara sugen på att hänga på så är det ingen annan än du själv som bryr sig om det. Alla är välkomna. Ju fler nya ansikten ju roligare, detta är ju framför allt en social vandring,  säger Lennart som för egen del ser den stora förtjänsten i att ”få duscha huvudet” och”få prata med folk”.

– När man sedan kommer hem känner man sig alltid lika nöjd, tillägger han.

Han kan också vara nöjd med sifferfakta: Sammanlagt 2 000 personer har på söndagsvandringarna tillsammans avverkat 2 000 mil, det vill säga halva vägen runt Jorden.

Treårsjubileet firandes med att Alf Lövdahl och Börje Ekwurtzel serverade vildsvins- och älgsoppa på Bäckalyckan.
Det var Göran Almlöf, bandy- och domarkompis till Lennart Karlsson som ställde upp med råvarorna

En insamling gjordes för Cancerfonden och den inbringade 1900 kronor.

Efter tre år av vandringar i Vaggerydsbygden riktar Lennart nu blicken mot nya djärva vandringsmål i söder. Men hjälp av välkände stigfinnaren Morgan Ljung planerar han att utforska stignätet runt Skillingaryd.

Taggar

Kommentera artikeln