Nyheter

Sophämtning uteblev på landsbygden

Nyheter Förra veckan skulle hämtningen av hushållssopor ske på bland annat i västra delen av kommunen. Men för många landsbygdsbor uteblev denna tjänst och nu får man vänta tills nästa ordinarie dag.

Sopor

Förra veckan skulle sophämtning ske på landsbygden i västra kommundelarna. Fortfarande står kärlen utmed grusvägen och nu har de fyllts på rejält…

– Det skulle varit hämtning den 24 januari, men det det finns en anmärkning på att det var snö och is på vägen. Eftersom vi har haft en mängd bärgningar måste vägen vi kör på vara halkbekämpad, säger Kenny på Sandahlsbolagen som ansvarar för soptömningen i Vaggeryds kommun.

Landsbygdsvägarna är farbara, kärlet fylls på och en extra tömning får beställas, annars blir inte soptömningen för nästa ordinarie onsdag.

– Mycket märkligt. Det har varit mycket värre väglag tidigare och vägen var farbar i onsdags för oss alla andra utom sopbilen. Ska vi beställa sandning görs denna hos Sandahls och det tar några dagar innan det blir gjort. Moment 22, säger en landsbygdsboende och läsare till tidningen.

Taggar

Dela


9 reaktioner på Sophämtning uteblev på landsbygden

Kanske är det flera olika chaufförer som kör och som är olika störningskänsliga. Hos mig var det den aktuella tömningen inget problem alls. Men det har hänt att de vägrat tömma soporna därför att det stod en timmerbil ett stycke förbi min fastighet. Även då krävde Sandahls extra avgift för att göra sitt jobb – som om det skulle varit mitt fel! Argumentet att chauffören gjort den korrekt bedömning punkteras av att jag genast hade en lastbilschaufför på besök här, och han sa: ”Trams – här hade de utan problem kunnat vända på lagårdsbacken.” Det är ju så att andra lastbilar kunnat vända där också.

Det går inte att jämföra en personbil på 2 ton med en lastbil på 17 ton. Jag tror att om chauffören gör bedömningen att vägen inte är farbar så är det så!
//Lastbilschaufför med 18 års erfarenhet.

Jag tror sopbilen är lite och tyngre är postbilen och varför riskera att köra fast på landsbygden. Så var det på där jag bodde innan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *