Nyheter

Sophämtning uteblev

Nyheter Fulla soptunnor i Skillingaryd och ingen hämtning. Nu planeras extrakörningar för att komma ikapp.

Arkivfoto

– Det är nog inte bara jag som är trött på att inte soptunnan blivit tömd under den här veckan, jag skulle haft tömning i måndags. Fått svar att jag ska lägga soporna i en svart sopsäck och ställa bredvid. Otrevligt och drar till sig fåglar, säger en av våra läsare, boendes vid Skolgatan i Skillingaryd, som hört av sig till redaktionen.

Vid SÅM;s huvudkontor i Skillingaryd svarar Jonatan Rosenquist, som är planeringschef, på hämtningsproblemen så här:

– Chauffören fick uppsöka sjukvården i måndags och därför har hämtningen blivit eftersatt i början på denna veckan. I går, tisdag, körde entreprenören extraturer för att hämta ikapp de missade tömningarna. Chauffören hämtade även de kärl som hade blivit indragna igen för att tömma så många som möjligt. De som, trots detta, har blivit utan sophämtning ska kontakta vårt kundcentra så meddelar vi adresserna till entreprenören, säger Jonatan på SÅM.

Extra sophämtningsturer sätts in på fredag under förutsättning att detta behövs och kunder ombeds meddela SÅM hur pass akut tömningen är så att entreprenören kan prioritera hämtningen.

Taggar

12 reaktioner på Sophämtning uteblev

Märkligt att man tycker det är ok att inte göra färdigt sitt åtagande utan att man ska ringa o tala om att man behöver tömning. Såm måste väl veta vart dom inte tömt. Målaregatan har inte fått någon tömning.

Soptömmningen är under all kritik. Uteblivna tömningar händer allt för ofta. Entreprenören har inte tillräcklig kapacitet.

När vi i Klevshult våra sopor tömda?
Man ska väl inte behöva ringa o påtala att det inte blivit tömt?
Alla samhällets tunnor står kvar vid vägen!!

Vad alla klagar. Sophämtningen fungerar normalt sett utan problem! Sätt er i en sopbil själva får ni se hur roligt det e me alla specialställen som ska hinnas med på landet mm. Min soptunna har inte heller blivit hämtad och man kan banne mej inte rå för o bli sjuk! Det är nog inte speciellt lätt för entreprenören att bara kasta in nån o köra! Jag vet att ordinarie chaufför är nått alldeles extra! Ha era sopetunnor utsatta så blir de hämtat!

Hur lyckas man få en full soptunna på två veckor? För vår del hade det räckt med tömning en gång i månaden. Det mesta går ju återvinna.

När våra hade blöja samlade vi alla blöjor i en säck o slängde på återvinningen istället, då blir det mindre i sopetunnan !

Tycker det är lite konstigt att sophämtningen inte längre fungerar. Innan funkade det, sen byttes det till SÅM, men det är fortfarande Sandahl som kör.
När vi beställde extra tömning i våras kom de aldrig.

Det spelar väl ingen roll om det felar några dagar,håller med Nisse,hur lyckas man. Har själv haft barn o aldrig fått den full. 4 st i hushållet.

Vi är 6 i familjen och lyckas få den full. I vissa fall är det inte bar några dagars skillnader. En bekant fick inte sin tunna tömd på över en månad. De skulle samla det som inte fick plats i sopsäckar och ställa jämte, i somras, i varmen *blää*. Sopbilen vände 50m från deras tunna, trots ett flertal samtal om att de inte tömde tunnan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *