Nyheter

Sophie Sagers utmärkelse tilldelas Johanna i WIK

Nyheter Årets pristagare, en engagerande lagledare och tränare som arbetar för förändring av stereotyper som ibland finns inom idrotten. Sophie Sagers jämställdhetsutmärkelse 2022 tilldelas Johanna Rundbäck.

Johanna Rundbäck får årets Sophie Sagers utmärkelse. Privatbild

”Sophie Sagers jämställdhetsutmärkelse syftar till att utveckla och förbättra jämställdheten i kommunen där kvinnor och män, flickor och pojkar, ska ha lika rättigheter, möjligheter och skyldigheter.”

I årets nominering av Sophie Sagers jämställdhetsutmärkelse beskrivs året pristagare Johanna Rundbäck som en engagerande lagledare och tränare som arbetar för förändring av stereotyper som ibland finns inom idrotten.

Johanna är idag verksam inom Waggeryds IK och är sedan 5 år tillbaka lagledare för tjejfotbollen med både träning och matchspel på agendan.

Johanna är en ledare som ger energi och styrka på fotbollsplanen med en förmåga att passa vidare sportens anda och glädje för att stärka unga tjejer även utanför fotbollsplanen.

Johanna exemplifierar hur ett engagemang kan utvecklas från en idé till handling och resultat. Idén om att lika många tjejer som killar ska vara aktiva och ha samma förutsättningar inom sporten.

Årets pris ges för uppmärksamma och lyfta Johannas engagemang för ett jämställt idrottsutövande inom Vaggeryds kommun.

Tidigare pristagare: 
2021: Berghems vänner
2020: Cecilia Bäckdahl
2019: Skillingaryds Innebandyklubb
2018: Annika Andersson och Anne Johansson

Källa: Vaggeryds kommun

Taggar

Dela


11 reaktioner på Sophie Sagers utmärkelse tilldelas Johanna i WIK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *