Nyheter

Spadtag men ej bygglov

Nyheter Trygghetsboendet på Mejertomten ska ceremoniellt invigas på tisdag när första spadtaget ska göras men allt är inte riktigt klart än.

Arkivfoto

Bygglovshandlingarna har inte komplett inlämnats till miljö- och byggnämnden när det gäller kommunens nya trygghetsboende vid Mejeritomten i Skillingaryd. På tisdag ska första spadtaget tas. Vi undrade förstås hur det kunde bli så.

– Vi gör helt enkelt en symbolisk handling. Under september månad kommer mark- och grundarbete påbörjas. Till detta krävs marklov som snart lämnas in till miljö- och byggnämnden, säger kommundirektören Annika Hedvall och nämner att projekteringen pågår och tidsplanen har fastställts under veckan.

Fastighetschefen Torbjörn Isaksson ser fram emot bygget och är nöjd med projekteringsmöten tillsammans med entreprenören.

– Vi sökte första bygglovet i januari och vi har haft en dialog hur resterande handlingar ska tas fram, det handlar om bland annat arbetsplatskartan. Den gjorde entreprenören klar i torsdags, så sista handlingar bör vara nämnden tillhanda i mitten av den här månaden. Markarbeten påbörjas i om någon vecka och fasaden börjar sättas i januari eller februari nästa år, berättar Torbjörn Isaksson.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *