Nyheter

Spännande möte idag om ny högstadieskola

Nyheter Efter ett år av stiltje, åtminstone på ytan, så händer det plötsligt massor när det gäller den nya högstadieskolans placering.

Ja, tempohöjningen  är i dessa dagar så kraftfull att det är svårt att hänga med i svängarna. Helt plötsligt händer det mycket.

Vid sammanträdet med barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott den 6 december förordades  alternativen C, norr om Fenix, och D, söder om Fenix i höjd med Fenix 2.
De två alternativ som miljö- och byggnämndens förvaltning utrett, A (Hjortsjöskolan) och B (öster om Fenix) tycks alltså vara helt överspelade.

Men är C-förslaget verkligen ett hållbart alternativ? Miljö- och byggnämnden gick emot en provisorisk förskola i detta område så sent som i april.
Miljö- och byggnämndens ordförande Johnny Wackt (KD) var mycket tydlig den gången och håller fast vid sin uppfattning.
– Jag kan inte tänka mig att länsstyrelsen godkänner att vi bygger skolan på naturmark mellan villabebyggelsen och Hjortsjön, säger Wackt som också antar att de berörda villaägarna utefter Hjortsjövägen inte kommer att var särskilt förtjusta över ett sådant förslag.
Personligen förordar Wackt i nuläget ett femte alternativ, gamla Torsbo , alltså området mellan infarten vid Preem mot Torsbovägen i norr och Linnarbäcken i söder. Där finns  idag en äldre villa men i övrigt bara gräsytor.

Konsekvensen av allt detta måste väl därför bli alternativ D ?

 

De fyra alternativen. D-förslaget, söder om Fenix, tycks ligga bäst till.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *