Nyheter

SPF gillar maten på Sörgården

Nyheter Det är representanter från SPF seniorerna som åker runt och testar maten på äldreboenden och nu har Sörgården haft besök

När pensionärsorganisationen valde att kolla maten på äldreboende valde man att koncentrera sig på ett antal äldreboenden som de bedömt hade förbättringspotential. Det var nio matställen i åtta kommuner som besöktes. Förutom själva besöket har kommunerna fått svara på ett antal frågor om maten, matlådor, priser och annat för att förbättra för kunderna.

– Vi vill att våra gäster skall få en trivsam samvaro runt måltiden och en bra smakupplevelse. Vi är stolta över att kunna erbjuda en vällagad husmanskost anpassad till äldres önskemål och vi väljer råvaror med omsorg. Vi fortsätter hela tiden att utveckla vår verksamhet. Matpatrullens betyg visar att vi är på rätt väg, säger Monika Johansson, områdeschef för kostenheten inom socialförvaltningen.

Sörgården hamnade i bedömningsgrupp 1 tillsammans med restauranger från Tranås, Vetlanda, Mariannelund och Nässjö.

Så här uttalade sig matpatrullen om Sörgården:

Matsedel: Hempanerad strömming med hemlagat potatismos. Inget (officiellt) annat alternativ.

Efterrätt: Äppelkompott med mjölk – denna var mycket god!

Vaggeryds kommun har avancerat till övre halvan för första gången, glädjande.

På Sörgården begär man förbokning vid besök utifrån, så vi förbokade för tre personer. Detta framgick tydligt på kommunens hemsida, där det var lätt att hitta till de uppgifter man behövde om äldrematen. Pris 75 kr.

Placering i betygsgrupp 1.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *