Nyheter

SPF har varit på höstresa

Nyheter Ett hemligt resmål som fick destination glasriket.

”Hönsalottas” Luffarmuséum vid Boda glasbruk i Emmaboda kommun var höjdpunkten då närmare femtiotal medlemmar i SPF Seniorerna Vaggeryd åkte på sin traditionella höstresa. ”Snacke-Per” och ”Stolla Hedda” tog emot gruppen och det blev en mycket intressant eftermiddag med information om luffarnas liv och leverne i Glasriket. Muséet innehåller över 18.000 föremål från denna speciella tidsepok i svensk glasproduktion.

Resmålet var hemligt för bussresenärerna och under resans gång förmedlade reseansvarige Jörgen Bergström olika ledtrådar och det blev till sist luffarmuséet i Boda som slutmål.

Det var ett omfattande program under eftermiddagen som innehöll föreläsning om glasets historia, luffarnas speciella liv bland glasbruken och förevisning av olika föremål som tillverkats av luffarna, s.k. ”trådtjack” eller järntrådsföremål. Luffarlunchen innehöll bl a tidsenlig salt sill, hyttsill och det blev en uppskattad måltid. Trubadurframträdande till kaffe och ostkakan avslutade det mycket trevliga besöket i glasriket.

 

Höstresa till glasriket  [1/7]

Snacke-Pär välkomnar  [2/7]

Ingrid Nilsson, Jan Ljungåker, Bo och Eva Erhardt och Ann-Marie-Ljungåker.  [3/7]

Birgitta Ohlsson, Birgitta Rydell och Else-Britt Carlsson i förgrunden.  [4/7]

Monica Mattsson, Birgitta Ohlsson och Mimmi Sandahl. Mycket att titta på.  [5/7]

  [6/7]

  [7/7]

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *