Nyheter

SPF i Vaggeryd deltog i hälsovecka

Nyheter Hälsoinformation och aktiviteter har stått på programmet de dagar då SPF Seniorerna i Vaggeryd har genomfört sin folkhälsovecka. Det var på tisdagen och fredagen och det blev omväxlande friskvårdsinslag och olika träningspass som varit anpassade för seniorer.

  [1/8]

  [2/8]

  [3/8]

  [4/8]

  [5/8]

  [6/8]

  [7/8]

  [8/8]

Folkhälsoveckan har som målsättning att inspirera till aktivitet och rörelse och öka kunskapen om vägen till ett hälsosamt liv och åldrande.

Tisdagens program ägde rum på Bäckalyckan där ordförande i SPF Thore Ohlsson höll ihop aktiviteterna. Sammankomsten inleddes med ett intensivt uppmjukningsprogram under ledning av Elsebritt Carlsson. Därefter var det möjlighet till att pröva Bäckalyckans fina discgolfbana, att tävla i boule eller att ta en promenad i den underbara naturen. Tipspromenaden med kluriga frågor vanns av Inger Ericsson.

Fredagens övningar var förlagda till området vid Kvarnen i Vaggeryd. Där erbjöds promenad, pilkastning, precisionskastning med rep och tillfälle till att gissa vikten på föremål.

Efter fika så informerade kommunens hälsoinformatör Jerry Karlsson om lämpliga träningsaktiviteter och hälsoråd. Motionera på olika sätt, äta rätt, träna sin kropp med enklare övningar, ja det finns olika alternativ för att nå ett hälsosammare liv. Jerry avslutade sin information med ett träningspass.

Jörgen Bergström informerade om kommande verksamhet, närmast ”Lär känna din hembygd” sista dagen i maj då SPF besöker Båramoterminalen. Nästa månadsmöte blir den i juni och det är förlagt till Sjöbo friluftsgård.

Text och foto: SPF Seniorerna Vaggeryd

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *