Nyheter

SPF Seniorerna besökte Mastec

Nyheter Det blev en mycket intressant förmiddag för ett tjugofemtal medlemmar i SPF Seniorerna i Vaggeryd då de besökte Mastec, en av ortens större verkstadsföretag. 

Tomo Subotin, fabrikschef på Mastec.

Verksamheten där består i huvudsak av effektiv stations- och flödesmontering av komplicerade moduler och system innehållande mekanik, hydraulik, el samt vacuum. Företaget har ingen direkt egen tillverkning av produkter utan gör inköp av alla ingående komponenter från andra företag, till stor del i bland annat Östeuropa.

Fabrikschefen Tomo Subotin gav en omfattande överblick över koncernen i allmänhet och den består av sex bolag i Sverige och där Mastec Solutions finns i Vaggeryd. Här jobbar cirka 90 anställda och företagets historia i kommunen går tillbaka till starten på 1980-talet och nuvarande företagskonstellation kom till 2010.

SPF Seniorerna gjorde sedan en intressant rundvandring i produktionslokalerna och fick se verksamheten på verkstadsgolvet. Det var slående hur rent och fräscht det var vid monteringen och de ljusa lokalerna imponerade på gästerna. Det var verkligen inte som i forna tiders tillverkningsindustri.

Detta var årets första studiebesök i studiecirkeln ”Lär känna din hembygd” och kursledaren Lennart Andersson kunde konstatera att det finns mycket intressanta företag i Vaggeryds kommun. Nästa studiebesök blir den 30 maj och då är det Steelnova. 

  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *