Nyheter

SPF-seniorer blev bilnostalgiska

Nyheter SPF Seniorerna i Vaggeryd hade i veckan premiär för årets studiecirkel ”Lär känna din hembygd”

Intresserade åhörare  [1/7]

snygga bilar  [2/7]

ännu mera ögongodis  [3/7]

Alf Carlsson och Kjell Edqvist och en jukebox  [4/7]

fler bilar  [5/7]

skönt med en paus  [6/7]

äntligen en kaffepaus  [7/7]

Som start på det hela besöktes Anders Anderssons bilhall i Svenarum av ett trettiotal deltagare.

Anders ”på Preem” tillsammans med sonen Mikael Crafoord säljer där begagnade importerade amerikanska bilar. De åker ett flertal gånger per år till USA och gör inköpsresor till olika platser för att importera till Sverige.

Anders Andersson berättade att verksamheten startade i liten skala men efterhand har det utvecklats till en omfattande verksamhet. ”Nians classic cars and trucks” omsätter c:a 50 bilar om året och försäljningen är mest intensiv under vårmånaderna. Anders och Mikael har byggt upp ett omfattande kontaktnät i USA och inköpen sker både hos privatpersoner, bilfirmor och under bilauktioner.

I Svenarum har de byggt om en snickerifabrik till en ljus och trivsam bilhall, där bilarna visas inomhus. Vid dagens besök fanns ett trettiotal bilar i bilhallen och dessa var nyputsade och välpolerade. I hallen finns även en mängd skyltar från bilvärlden, i form av registreringsskyltar och reklam för olika bilvårdsprodukter. Jukeboxen enligt gammal modell finns på plats med amerikansk countrymusik som utbud.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *