Nyheter

SPF Seniorerna i Vaggeryd firade 40 år

Nyheter Det blev ett välbesökt och festligt månadsmöte för november då SPF Seniorerna Vaggeryd firade sitt 40-årsjubileum. 

Musikunderhållning, högtidstal, tillbakablickar och uppvaktningar var huvudpunkterna under sammankomsten med ett 80-tal seniorer, och mötet inleddes med ett välkomnande av ordförande Thore Ohlsson.

Ulla Andersson stod för uppskattad underhållning under eftermiddagen och hon sjöng ett antal eftertänksamma visor. Ordförande i SPF:s länsförbund Kjell Lindström uppvaktade med en penninggåva och höll sedan ett hälsofrämjande kåseri om vikten av goda motionsvanor, att skapa sig social samvaro, att inte vara rädd för att prova nya saker och till sist att även kunna unna sig ett glas vin.

SPF Seniorerna i Vaggeryd har haft en omfattande verksamhet under de fyrtio åren. 

Lars-Evert Eskilsson och Lennart Andersson har haft ett digert material i form av protokoll och andra handlingar att studera och Lars-Evert presenterade en mycket välstrukturerad översikt med bildkompletteringar över vad som hänt under alla dessa år. Olof ”Box” Svensson var förste ordförande 1982 och under de senaste tio åren har Kurt Johansson, Arne Eriksson, Alf Carlsson, Britt Marie Oldin och nuvarande Thore Ohlsson hållit i styrelseklubban.

Lars Evert Eskilsson redogjorde för de olika sammankomster som ägt rum under föreningens månadsmöten. Det har varit sång och musik, kaffeservering och lotterier på programmet men även många andra arrangemang som t.ex sillafton, grötfester, sommarfester och modevisningar. Olika former av friskvårdsaktiviteter har också varit vanligt för seniorerna.

Efter den sedvanliga kaffeserveringen som dagen till ära bestod av härlig linnéatårta uppvaktade Gunnel Johansson och Britt Johansson från Skillingaryds SPF med blommor. Arne Eriksson gav minnesbilder från sin tid som ordförande, särskilt uppmärksammade han framgångarna i frågetävlingen ”Hjärnkoll”.

Jörgen Bergström informerade om kommande månadsmöte den 8:e december då SPF besöker restaurang Linnéa på Furugården för att äta julbord.

Britt Marie Oldin läste som avslutning en tankeväckande dikt om den lilla människan i den globala världen.

Thore och Else-Britt avtackar Ulla Andersson  [1/8]

Britt Johansson från SPF Skillingaryd  [2/8]

Distriktordförande Kjell Lindström  [3/8]

Före detta ordföranden  [4/8]

Lars Evert Eskilsson  [5/8]

Thore och Gunnel Johansson, Studieförbundet Vuxenskolan  [6/8]

Hedersgäster  [7/8]

SPF 40 år  [8/8]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *