Nyheter

Sprakande show med Björn Skifs

Nyheter I lördags intog Björn Skifs Kinnarps Arena i Jönköping med sin föreställning ”Bitar ur mitt liv”

En eldfängd show. Foto: Per Bunnstad

Björn Skifs, en gång med gruppen Blåblus. Foto: Per Bunnstad

Det var en fullsatt arena med stora förväntningar som bänkade sig för att få höra, se och bli underhållna av en av Sveriges största entertainers – Björn Skifs. Det började med berättelsen om hur han fick sin första trumpet som nioåring och avslutades med extranumret ”Music were my first love and it will be my last”. Däremellan bjöds vi på låtar som förkroppsligar Björn Skifs i våra hjärtan, vem kan låta bli att hänföras av denne dalmas som nu nått den aktningsvärda åldern av 71 år.

Inledningsvis handlade det om hans karriär i 60-talspopen med Slam Creepers som vann en talangtävling, där man besegrade ett band med Tommy Körberg i förgrunden. Med värme och kärlek säger Björn Skifs att det var inte viktigt att vinna då, men nu känns det viktigt att de vann när de bägge giganterna möts. Någonstans här tar konserten fart och rullar i höghastighet fram till kvällens final.

Det är nu Björn Skifs och orkestern drar igång Hooked on a feeling, låten som gjorde honom odödlig som förste svensk att nå förstaplatsen på Billboardlistan i USA. Tillsammans med sin grupp Blåblus, eller Blue Swede som de kallade sig på andra sidan Atlanten, öppnade de vägen för svenska artister i USA. När introt till låten drar igång ställer publiken sig upp och sjunger med, alla kan texten och alla sjunger med av bästa förmåga. Nästa stora samspel mellan Björn Skifs och publiken är när de drar igång ”Michelangelo” från scenen. Publiken lyfter från sina stolar och sjunger för full hals och det blir ett skönt samspel mellan Björn Skifs och publiken.

Sedan radar hitsen upp sig samtidigt som Björn Skifs skickligt driver showen vidare med nedslag från sin karriär inom film, musikaler och inte minst TV.

När kvällen börjar lida mot sitt slut kommer en av de mera känslosamma låtarna från Björn Skifs karriär. När vi bjuds på ”Håll mitt hjärta” är det en stund där alla låter orden sjunka in i hjärta, kropp och själ.

Kvällen är sprakande med ett perfekt ljud, en härlig ljussättning och bra kompband, blåssektion och kör.

Föreställning var två timmar lång och man måste imponeras av en man fyllda 70 år som är på scen nonstop i två timmar och sjunger fantastiskt och mellansnackar med den äran.

Publiken gick hem. En del nöjda, andra inte. Foto: Per Bunnstad

Taggar

Dela


2 reaktioner på Sprakande show med Björn Skifs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *