Nyheter

Sprängde utan lov

Nyheter Förseelsen ansågs som liten men en byggsanktionsavgift väntar nu kommunal förvaltning.

Arkivfoto från stenhögen efter sprängningen som påbörjades innan startbeskedet för bygglovet var klart

– Sprängningen, där nya Bullerbyns förskola ska ligga, börjades innan bygget fick startbesked och därför ska en byggsanktionsavgift betalas. Förseelsen var liten och det är förmildrande omständigheter och avgiften sänktes till 58 000 kronor, säger Johnny Wackt (KD) ordförande i miljö- och byggnämnden.

Enligt tjänsteskrivelsen som följde med till nämndens sammanträde yrkar tjänstemännen på full saktionsavgift vilket är 232 048 kronor då man påbörjat en bygglovspliktig åtgärd utan startbesked. Tjänstemännen vid miljö- och byggförvaltningen anger alltid avgift enligt regelboken, men politikerna kan sänka avgiften, antingen till hälften eller en fjärdedel av totalsumman, och så gjordes vid senaste sammanträdet. Det var vid ett besök på platsen 12 september där det konstaterades att 360 kvadratmeter av byggnationen redan hade påbörjats utan startbesked, det vill säga sprängningsarbetet.

Taggar

Dela


12 reaktioner på Sprängde utan lov

Finns det tillstånd att börja spränga på Södra Park där Åvikens förskola skall ligga? Man har gjort en
miserabel markundersökning och inte upptäckt att större delen av tomten består av bergformationer.
Dessa sprängningar på ett avstånd av ca 50 m från
de närmsta husen vid Vårbäcksstigen riskerar att ge sprickor och sättningar i husen, Kommunen kommer att få stå för dessa kostnader. Förskolan
har varit felplacerad från allra första början. Så blir det när politikerna har huvudet under armen.

Det ska naturligtvis vara ”fritidsintressen”. Vården, skolan osv. Kommatering är viktigt för budskapet…

100 kg man, hade jag fått bestämma hade kommunalskatten varit betydligt lägre.
Då hade våra tjänstemän och vi politiker haft ansvar för de beslut vi tar och hur vi utför arbetet
.
Alla vuxna hade betalt sina fritidsintressen, vården, skolan och omsorgen hade varit prioriterad till en grad vi ansåg anständig.
Den som arbetar och betalar skatt skulle känna att det jag betalar i skatt går till vår allas välfärd. Den som inte arbetar skulle känna att det vore mycket bättre att ha ett arbete. De barn som växer upp skulle inte ens reflektera över om de har samma möjligheter som andra.

Gunnel Johansson
Angående bygget på Mejeritomten så undrar jag om det har gjorts några markgrundundersökningar?
Nu är det så att vårt hus får stora skälvan då och då när grävmaskinerna arbetar!

Varför inte använda sunt förnuft i nämnden? Alla visste att tillstånd skulle ges.
Tyvärr, Gunnel, så upplevs allt för ofta att MoB hellre delar ut en bot än hjälper folk/företag att göra rätt.
Pengarna som i detta fall betalas går till staten, inte kommunen.

Han började förbereda en blomsterrabatt med skopan. Det var tillåtet. I tisdags blev bygglovet klart. Men det är inte bara att bygga måste gå ett par veckor för ev. överklagande.

I byggnadsnämnden finns det en massa lagar och förordningar som måste följas även om man tycker en del är absurda. Att ha de fullständiga ritningar över ett projekt är en del. I flera senare fall har inte fallet varit sådant. Sen undra r vi i nämnden vad det har varit för konsulter som anlitats . Skäll inte på ordföranden utan på andra. En myndighetsnämnd måste försöka hålla på lagar.

Ja Johnny gör allt för att förhindra byggnation i Skillingaryd. Blir nog bättre nu när Peter Sjöberg tar över som ordförande i miljö och bygg

Det handlar nog inte om att förhindra byggnation men kommunens tjänstemän behöver lära sig regelverket. Det får privata byggherrar följa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *