Nyheter

Sprudlande barnkör sjöng

Nyheter En ny barnkör har sett dagens ljus, ett arrangemang av Betelkyrkan och Equmeniska kyrkan i Vaggeryd.

Barnkören i Betelkyrkan  [1/8]

Karin Jakobson sjunger med barnen och Carina Aronsson spelar piano  [2/8]

Huvud, axlar, knän och tår var populär och alla barnen sjöng allt vad de orkade  [3/8]

Barnkören i Betelkyrkan  [4/8]

Carina Aronsson framför barnköre  [5/8]

Madelene Elg berättar saga  [6/8]

Ett ljus tänds  [7/8]

Inte lätt att komma ihåg vad alla heter, men Karin har bra minne och räknar upp dem alla  [8/8]

Vi träffade Karin Jakobson som är en av körledarna strax innan körstart i Betelkyrkan i Vaggeryd under tisdagskvällen.

– Till barnkören är de som fyllt sex år och uppåt välkomna. Vi kör varje tisdag och nu är vi ungefär 15 barn och fyra ledare, börjar Karin Jakobson berätta när vi besöker barnkören.

– Vi började i våras då vi hade ett event med Lin D, som är en kristen grupp. Därefter hade vi en kick-off och lite barnkör i samband med det. Då tändes idén och vi startade igång barnkören på allvar här i höstas. Vi sjunger barnlåtar och eftersom vi är kyrkligt anknutna så är det kyrkliga barnsånger. Vi sjunger 45 minuter och det är ganska lagom. De är rätt så små, så det är svårt att hålla på längre, menar Karin Jakobson.

– När föräldrar kommer och lämnar barnen lämnas även GDPR papper in, nya lagen om personuppgifter gäller även i barnkören, där det behövs godkännande av bilder på social medier och personuppgifter som vi i kyrkan lagrar på barnen här i kören, säger Karin Jakobson.

– Min storebror Elias börjar idag och är med första gången och sjunger, säger Alicia 6 år som har varit med hela tiden höstterminens kör.

Hon fortsätter att berätta att använda kazoo är det roligaste (reds anm; litet enkelt blåsinstrument).

– Jag har tappat två tänder så jag har svårt att blåsa i den. Det ska låta när man gör så här, visar Alice och inget ljud kommer ur kazzon.

– Vad gör Mats här, undrar barnen när de kommer in i Betelkyrkan. Madelene Elg, som även är med på barnkören, säger att brandmannen Mats Carlsson från Skillingaryd är här ikväll för att visa hur brandlarmet fungerar, svaret gjorde barnen nöjda och de kände igen Mats från hans besök på förskolan Friskus.

– Det är första gången jag är med här, så jag inte vad som är bäst med att sjunga än så länge, säger Elias 7 år.

– Vem har inte tänt ljuset? Undrar Karin Jakobsson. Många sträcker upp handen och en liten tjej springer fram och tänder ljuset.

Karin fortsätter att ni vet vad som gäller så länge ljuset är tänt, jaaa utropar barnen. Är ljuset tänt betyder det sagostund.

En saga berättades om lejon och savanner. Fader vår bads och sedan ställde sig alla barnen upp och sedan sjöngs huvud, axlar, knän och tår.

”Det som jag ville säga dig gäller både dig och mig är att Gud är allas far och han finns alltid kvar, vill du veta någonting, vill du höra någonting, för det som jag vill säga dig gäller både mig och dig” lärdes in och efter en provomgång kunde barnen texten direkt och sjöng sprudlande glada intill pianot.

– Det bästa med barnkör är att man får sådan energi av barnen. Jag kan vara trött och sliten när man kommer hit och när man går hem så är man glad och pigg. Det här ger verkligen energi. Barnkörlåtar är väldigt smittande och det ska vara lite drag i det gillar barnen bäst och då blir man glad själv också. Barnkören kommer att sjunga några gånger under hösten vid våra gudstjänster, avslutar Karin Jakobson.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *