Nyheter

Stabilt ekonomiskt läge

Nyheter Vid kommunstyrelsen arbetsutskott senaste sammanträde diskuterades delårsrapporten. Prognosen ser ut att bli 42 miljoner plus

Sammantaget ser det ut att bli ett stabilt ekonomiskt år för kommunen. 

– Vi ser ut att få ett resultat på 42 miljoner exklusive våra koncerner. Då ska man komma ihåg att 8 – 9 miljoner kronor är reavinster. Vi säljer mycket mark och det blir extra inkomster. Samtliga nämnder går bättre än prognos. Miljö- och bygg är onormalt stark med tanke på många bygglov. Barn- och utbildningsnämnden samt socialnämnden gör starka siffror. Vi stiger i självfinansierandegrad. Alla ekonomiska mål vi har satt upp håller. Vi har en del kvar att göra men utvecklingen går åt rätt håll. Vi känner oss stabila och kan öka amorteringen av våra lån, menar Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen. 

Kent Williamsson (S) berättar vidare att under sammanträdet fick politikerna en muntlig information av ekonomichefen och att det var ett positivt resultat. 

– Vi ser effekten av den försäljning vi har gjort. Jag tror att det finns en del stadsbidrag i detta också. Men vi behöver också göra nya inköp vad gäller mark, kommenterar Kenth Williamsson (S). 

Sammantaget rapporteras ett stabilt ekonomiskt läge där god följsamhet görs i nämnderna. Just nu råder låg investeringstakt, ett pågående större projekt är avloppsverket i Skillingaryd och Sörgårdsskolan. Några risker gällande fastigheter kvarstår samtidigt som exploateringsverksamheten går för högtryck. 

Arkivbild

Taggar

Dela


4 reaktioner på Stabilt ekonomiskt läge

Frågan är ju i vilka svarta hål dessa 42 miljoner nu försvinner?

Kanske tidningen kunde göra en uppföljning på?

Känns detta bra med tanke på hur lokalerna krackelerar i kommunen?
Nödlösningarnas kommun med politiker som är nöjda med ovanstående.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *