Nyheter

Stabilt ekonomiskt resultat trots utebliven kompensation

Nyheter 800 000 kronor inväntar barn- och utbildningsnämnden på från kommunstyrelsen för kompensation av ersättningslokaler. När det är korrigerat ser nämndens år att bli bra ekonomiskt… 

Marijo Corkovic (S) ordförande i barn- och utbildningsnämnden:
– Vi har just nu ett underskott på 728 000 kronor men vi har inte fått hela kompensationen för hyra av ersättningslokaler vid Hjortsjöskolans 4-6, som är 800 000 kronor. Förutom ovan så tycker vi i nämnden att vi har ett stabilt ekonomiskt resultat. Det är kosten, grundskolan och skolskjutsar som sticker ut, men finns inflationspåverkan i detta. Förskolan har gått plus i år och anledningen är att vi har färre barn. Grundskolan påverkas av att barnen har kommit tillbaka till fritidshemmen nu efter pandemin. 

Röda siffror ses i politisk verksamhet, administration, kost, skolskjutsar, gymnasieskola, vuxenutbildning, fritidshem och grundskolan. Plus har anpassad skola, förskoleklass och förskola gått under 2023. Totalt ett minus på 728 000 kronor innan kompensationen för ersättningslokaler är betalda. Totalt hade nämnden en budget på 478 674 000 kronor under året. Posten erhållna bidrag har varit ungefär tre miljoner per månad de senaste fem åren.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *