Nyheter

Stämningsfullt i Hagshult

Nyheter Det blev en stämningsfull julkonsert i Hagshult andra söndagen i advent.

Julkonsert under ledning av Anna Karin Danielsson  [1/14]

Stina och Daniel Hjelm sjöng  [2/14]

Kyrkoherde Ingemar Persson predikade  [3/14]

Vackert kyrkfönster  [4/14]

Sockenstugan  [5/14]

Lillie och Moncia var värdinnor  [6/14]

Dukat  [7/14]

Klart för fest  [8/14]

Ingemar Persson och Lilli-Ann Bertilsson   [9/14]

John Erik Wilson fick blomstertack för sin gåva  [10/14]

I församlingshemmet – sockenstugan  [11/14]

Fest  [12/14]

Gemenskap  [13/14]

Jan Johansson, Kenneth Åberg och Gunnel Johansson trivdes  [14/14]

Hagshults kyrkokör med förstärkning och solisterna Daniel och Stina Hjelm som under ledning av kantor Anna-Karin Danielsson utförde denna av många efterlängtade julkonsert.

Kyrkoherde Ingemar Persson ledde musikgudstjänsten och reciterade bland annat dikten ”Det var en gång en åsna” av Ylva Eggehorn. Kören och Daniel sjöng flera av de älskade julsångerna som ”Sprid ditt ljus”. Det var duettsång av Daniel och Stina ”Jul, jul” och som avslutning den mäktiga psalmen ”O, helga natt”

Efter gudstjänsten bjöd Ingemar oss in till församlingshemmet. Där väntades ”Det stora julkafferepet” och mycket riktigt stod kaffeborden dukade. Adventljusen lyste stämningsfullt i fönstren och i mitten av salen tronade det stora kakbordet, där många hembakade läckerheter frestade.

Men det hade nyligen skett en förändring i rummet. Där stod ett annat piano, ett blankt och fint. John-Erik och Silva ska flytta ifrån Hagshult och då ansåg de att pianot skall få också flytta, men inte med dem. Pianot skänkte de till Skillingaryds församling i Hagshult. Så kvällen till ära infall sig kyrkorådets ordförande Ulf Svenzon med en blomma och tackade John-Erik för sin stora generositet.

God gemenskap är ledordet i Hagshult, så även denna kväll. Tack till alla som bidrog med sitt strå till stacken, utan ditt strå hade stacken varit mindre. Alla behövs och alla har samma värde. Älska din Gud, din medmänniska, som dig själv. Svenska Kyrkan i Hagshult önskar er alla en Välsignad God Jul!

Kvällens intäkter går oavkortat till ACT-julinsamling/Ukraina.

Margareta Svensson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *