Nyheter

Stämningsfullt luciafirande i Byarums kyrka

Nyheter Igår kväll bjöd elever från Fenix in till luciafirande

Det var i det närmaste fullsatt i kyrkan när ljusets drottning skred mellan bänkarna för att bjuda på traditionellt luciafirande men med även modernare inslag. Det var ett trettiotal elever från avgångsklasserna som samlats för att skapa ett luciatåg som förgyller luciafirandet på flera platser i kommunen. De har träffats för att arrangera musik och träna sång med mera under 25-30 timmar, något som gjorts utanför ordinarie skoltid.

Det är Linnéa Ireklint, Emelie Bergström och Siri Malmqvist som har ordnat luciatåget och även ansvarat för det musikaliska innehållet. Till sin hjälp har eleverna haft Anne Ekwurtzel och Susanne Gustafsson som bidragit på olika sätt för att få ett högkvalitativt luciatåg till stånd. Något som alla inblandade har lyckats medverka till.

Förutom luciatåget medverkade Luka Vestergaard från Byarums pastorat med en betraktelse där han beskrev högtiden som hoppets och ljusets högtid.

Luciatåget anfördes av Emmy Holm som är lucia och de har även eget ackompanjemang där Alexander Aronsson, John Svensson och Victor Eriksson bidrog med behaglig musik.

Idag kommer luciatåget att göra ytterligare två framträdanden när de först firar lucia i Fenixhallen för sina skolkamrater och skolans personal. Senare på dagen blir det luciafirande på Furugården i Vaggeryd.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *