Nyheter

Starkt bokslut för barn och utbildning

Nyheter Barn- och utbildningsnämndens resultat för 2016 ser bättre ut än väntat –  redan innan fullmäktige ska fatta beslut om så kallad volymkompensation på måndag kväll.

För ungefär ett år sedan redovisade barn och utbildning ett underskott på 3.6 miljoner innan nämnden fick kompensation för långt fler elever än beräknat inom främst förskolan. Den siffran återfinns i kommunens tryckta bokslut för 2015.

En bit in på 2016 fick vi sedan veta att underskottet efter kompensation skulle bli ett lika stort överskott som det först presenterade underskottet.
I år är bokslutsiffran + 4,2 miljoner – före den kompensation på 2,9 miljoner som kommunfullmäktige kommer att fastställa på måndag kväll.
– Bokslutet är ännu inte helt stängt men vi ligger i nuläget på 4,2 miljoner kronor före volymkompensationen, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Jenny Larsen (KD).
Med ett överskott på 7,1 miljoner kommer barn och utbildning, som är kommunens i särklass största nämnd, att nå kommunens överskottsmål på två procent.

Nettokostnaderna för 2016 har beräknats till 336 miljoner kronor. I år förväntas det enligt programbudgeten bli 350 miljoner kronor.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *