Nyheter

Stärkta bibliotek

Nyheter Statens kulturråd har beviljat bidrag till stärkt biblioteksverksamhet i flera kommuner runt om i landet. Syftet med det här bidraget är att öka utbudet och tillgängligheten till biblioteksverksamhet i hela landet

Biblioteken i Vaggeryds kommun har fått 800.000 kronor från kulturrådet för att jobba med stärkta bibliotek. Summan är den näst största i Jönköpings län, det är bara Värnamo som har fått ett större stöd. Biblioteken i Vaggeryds kommun har även tidigare fått stor utdelning av Kulturrådets medel för Stärkta bibliotek. Att Vaggeryd i år får så mycket, näst mest i länet, känns som ett kvitto på att tidigare insatser inom projektet i Vaggeryds kommun har fallit väl ut.

– Jag är så glad över detta och stolt över mina medarbetare som nu kan fortsätta arbetet med att utveckla och göra biblioteksverksamheten relevant och likvärdig för barn och unga i Vaggeryds kommun, säger Åsa Storck, bibliotekschef i Vaggeryds kommun.

Särskilt fokus kommer ligga på att förbättra tillgängligheten till biblioteken för barn och unga med kognitiv funktionsnedsättning.

Källa: vaggeryd.se

Taggar

Dela


1 reaktion på Stärkta bibliotek

Det är roligt för folkbiblioteket att de får förstärkning men det är ju tillfälliga pengar. De kommunala pengarna är det snålare med. Öppettiderna för Skillingaryds bibliotek var mycket bättre förr. Fast när en heltid plockas bort så får ju verksamheten krympa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *