Nyheter

Start för Café Gemenskap

Nyheter Igår var det säsongspremiär för tisdagsfikat på Jupiter och det pratades sommarminnen

Sommarminnen på kvist...  [1/7]

...berättade Majken Andersson om  [2/7]

Birgitta Andersson berättade om sitt bästa sommarminne  [3/7]

Café Gemenskap på Jupiter  [4/7]

Café Gemenskap på Jupiter  [5/7]

Marianne berättade om ett sommarminne från 1993  [6/7]

Ett 25-tal kom till säsongspremiären  [7/7]

Igår startades gemenskapen upp på Jupiter. Ett 25-tal hade trotsat ruskvädret utanför för att komma in på en kopp kaffe och prata sommarminnen. Igår var det Missionskyrkan som var ansvariga för fikat och underhållningen.

Marianne Åsebrant var först ut och berättade om Nicke som var fem år. Någon undrade vad han skulle bli när han blir stor. Nicke hade svarat ”Sophämtare. För de jobbar bara på tisdagar”. Marianne fortsätter att prata om sommarminne, som var dagens samtalsämne.

– Jag tänker på ett semesterminne från augusti månad 1993 när jag och två väninnor gick upp till Kebnekaise. Vi åkte nattåget till Abisko innan vi började vandringen. Man stannade över i stugor för övernattning och vi hade, framför oss, ett sällskap med tre herrar som alltid hade bråttom iväg på morgonen och var alltid framme först vid kommande övernattningsstuga. Vi förstod snart att de ville vara före oss då de kunde välja sängar. Det var så i de här övernattningsstugorna att man visste inte hur många som kom. Ibland fick man sova på golvet för att få plats. En eftermiddag kom vi till Kebnekaise. Det regnade kraftigt, vi var dyngsura trots regnställ. Men vi visste att den natten skulle vi övernatta i fjällstugan som hade dusch, så det gjorde inget att vi blev lite blöta. Dagen därpå var vi med på turen upp tillsammans med färdledaren. Det blåste kraftigt minns jag och vi gick tidigt. Det var ett tufft och snabbt tempo som vi höll för de visste ju precis hur lång tid det skulle ta att gå. De sa till oss att ta med er kläder, för vädret ändrar sig snabbt. Minns väl att stigen kantades av stupen bredvid, det var spännande, berättar Marianne.

– Jag har haft en rolig sommar. Min väninna bjöd ut mig på kaffe i Byarums hembygdsgård. Vi köpte lotter och det var så trevligt. Det är mitt bästa semesterminne, berättar Birgitta Andersson.

Majken Andersson hade med sig sommarminnen på en bricka. De flesta gästerna i Jupiter visste vad hon visade upp för sommar- och höstblommor. Allt från Stjärnöga, prästkragar, kärleksört, femblad, höstanemon, persilja, murgröna, spirea, potatisblomma, gullregn, hosta – som är fin att använda runt buketten, höstaster, rubeccia, en tvåmetersbuske som är något med näckros som ingen dock lyckades lista ut och hösthortensia bland annat. 

Alla engagerade sig i blommornas namn och någon undrade hur stor trädgård Majken egentligen hade. En trevlig tisdagseftermiddag på Jupiter var till ända.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *