Nyheter

Start för ”Östra strand” nästa år

Nyheter Nya bostadsområdet "Östra Strand" i norra delen av Vaggeryd tog igår, under kommunstyrelsens möte, ett kliv framåt. Förhoppningsvis startar bygget av nya bostadsområdet redan nästa år.

Förslaget "Bo med skogen" vann de ungas röster

Kommunledningskontoret tog fram förslag för exploatering vid Östra strands 20 hektars stora yta. Tanken finns på 300 lägenheter, bostadsrätter och småhus… Nu har förslaget tagit ett stort kliv framåt när våra politiker igår beslutade, på grunder av medborgardialogen, att ”Bo med skogen” hade vunnit arkitekttävlingen.

– Typen av synpunkter från vår medborgardialog har varit grunden till framtidens boende på Östra Strand. Vi är mycket glada för att majoriteten som har lämnat in synpunkter är unga, under 40 år, som har framtiden för sig, menar Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Förslaget ”Bo i skogen” vann över de andra två förslagen och nu har arkitektfirman fått i uppdrag att titta på sammankopplingen med samhället i övrigt.

– Från vår sida (S) var vi rädda för att ungdomarna inte skulle tycka till. Men vi är otroligt glada att de har visat stort intresse och lämnat synpunkter på alla förslagen, menar Kenth Williamsson (S).

– Det här är verkligen framtiden att kunna erbjuda ett sånt här bostadsområde, det är inte många kommuner som klarar. Vi ska bevara sammankopplingen till Torsboområdet med gångstigar och infarten till bostadsområdet kommer att vara strax norr om Förborgen, förklarar Gert som avslutar med att han hoppas att detaljplanerna är klara nästa år.

(L) och (SD) röstade mot förslaget och (SD) reserverade sig mot beslutet.

 

Taggar

Dela


3 reaktioner på Start för ”Östra strand” nästa år

Varför visa en bild med carport ( den övre) när det är den nedre bilden som vunnit.
Där finns ingen plats för att ta med bilen där till sin bostad tycks det. Parkeringen ligger ju utanför .
Hur många vill bo så?

Tycker dom vill ha ut oss på landet mer o mer- Är det för att politiker ska känna sig mer hemma eller sinar det i kassan för kommunen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *