Nyheter

Statministern tal till nationen: Gärningsmännen ska besegras

Nyheter Med anledning av det djupt allvarliga läget efter dygnet, och månadens, våldsutveckling talade Ulf Kristersson (M), statsminister, till nationen vid 19 i kväll...

Ulf Kristersson, statsminister. Arkivbild David Alin

Ulf Kristersson (M) statsministern började sitt tal till nationen med att ”Mina tankar är med offren och anhöriga. Nu drabbas allt fler barn och helt oskyldiga människor av det grova våldet. Jag kan inte nog understryka hur allvarligt läget är. Sverige har aldrig förr sett något liknande. Inget annat land i Europa ser något liknande”.

– Alla ni ska veta att vi står på samma sida. Vi ska jaga gängen och vi ska besegra gängen. De ska låsas in på mycket långa fängelsestraff och är man utländsk medborgare ska man utvisas. Den grova organiserade brottsligheten har det dödliga skjutvapenvåldet ökat kraftigt. Man värvar barn och utbildar framtidens mördare. Alla som skulle vilja berätta för polisen om gängens terrorvälde, men som inte vågar av rädsla för sina egna liv och sina barns liv. Alla de, alla ni ska veta, att jag står på er sida. Vi står på samma sida. Gärningsmännen ska besegras.

– Faktum är att vi är många som såg det här komma och varnade för det. Den grova organiserade brottsligheten har vuxit fram över ett decennium, säger statsminister Ulf Kristersson (M).

– Det är politisk naivitet och aningslöshet som har fört oss hit. Det är en ansvarslös invandringspolitik och en misslyckad integration som har fört oss hit. Utanförskapet och parallellsamhällena göder de kriminella gängen. Där kan de hänsynslöst värva barn och utbilda framtida mördare.

Statsministern berättar att regeringen därför lägger om migrations-, kriminalpolitiken samt det brottsförebyggande arbetet och avslutar talet med att regeringen inte har någon viktigare uppgift än svenska folkets säkerhet.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *