Nyheter

Sten och Stanley är huvudartisterna

Nyheter Midsommarfesten på Grönelund i Skillingaryd firar 70 år med rikskändisar.

Arkivfoto från förra årets midsommarfest på Grönelund

Midsommarfestkommittén hos Skillingaryds FK började träffas i mars och ett par möten till hinner kommittén med innan det årliga firandet arrangeras. I år blir det extra festligt då det är 70:e midsommarfesten.

– Vi kommer att uppmärksamma årets midsommarfest lite extra eftersom vi jubilerar. Sten och Stanley blir huvudartisterna och de har varit här tidigare, minst två gånger iallafall. Vidare uppträder Kjell och Gunilla Lindstedt från Hollsbybrunn här hos oss. De sjunger lite efter vad publiken önskar, säger Erland Claesson.

Sedvanliga chokladhjul och övriga tillställningar, som brukligt, finns inom Grönelundsområdet vid årets midsommarfest.

– 1950 var inte festen vid midsommar utan då var den i augusti månad. Det var första gången jag var med, minns jag. Då var det upplöjda åkrar här runtomkring och bonden här gillade inte att vi köpte det, så han hade sått havre på markerna intill, då fick vi senarelägga ”midsommarfirandet”, minns Erland.

– Det var ungdomsavdelningen Berguven som köpte Grönelund av Fingal Nilsson. Då var det endast det lilla torpet som står söder om vår huvudbyggnad idag. Året var 1949. De äldre tyckte inte det var någon bra idé att köpa Grönelund för 5 000 kronor och gick inte med på att hjälpa till varken ekonomiskt eller stå för borgen. Pampen ordnade två borgenärer till lånet vi var tvungna att ta för att köpa Grönelund där det bland annat var en gjuterimästare från Skillingaryd som var en av borgenärerna. Lånet skulle betalas på 5 eller 10 år, men vi betalade tillbaka allt på 1,5 år. I köpet ingick även sex hönor som gick här på torpet, säger PO Persson som även avslöjar att det kommer en tredje artist vid midsommarfirandet om några veckor men den är inte riktigt klar i skrivande stund…

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *