Nyheter

Stensjökvarn blir reservat

Nyheter Länsstyrelsen i Jönköpings län vill göra Stensjökvarnskogarna till naturreservat.

Arkivfoto; Skogsvitmossa

Ett förslag har inkommit från Länsstyrelsen i Jönköping där Vaggeryds kommun ska yttra sig om att bilda naturreservat i Stensjökvarnskogen. Området, som är privatägd, är strax över 26 hektar mellan Svenarum och Hagafors.

– Markägarna är positiva till förslaget så vi har ingen anledning att säga nej, säger Gert Jonsson (M) efter att kommunstyrelsens arbetsutskott haft uppe frågan på senaste sammanträdet.

Några kommentarer har kommunledningskontoret lämnat när det gäller rastplats och hur tillgänglighetsanpassad naturreservatet kommer att bli.

Länsstyrelsens syfte med naturreservat är att bevara ett barrskogsområde och dess biologiska mångfald knuten till lång obruten grankontinuitet, bevara en grandominerad skog med rik förekomst av taggsvampar, bevara ett sammanhängande område av gran med naturskogskaraktär, hög luftfuktighet samt förekomst av mossor, lavar, svampar och kärlväxter samt att ge möjlighet till naturupplevelser och ett rörligt friluftsliv inom ramen för bevarandet av naturvärden.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *