Nyheter

Stöd för evenemang ska behandla föreningar likvärdigt

Nyheter Vid arbetsutskottet beslutade man att göra ett förslag till kommunstyrelsen gällande ekonomiskt kommunalt stöd för evenemang. Texten uppdaterad kl 10.40…. 

Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen:
– Vi har kikat på riktlinjer gällande ekonomiskt stöd för evenemang. Vi ska behandla föreningar lika och då behövs riktlinjer. 

Kenth Williamsson (S);
– Tidigare var pengarna mest riktat till centralorterna men nu är det bredare och kan nyttjas i hela kommunen och det ska framgå att evenemanget stöds av Vaggeryds kommun. Vi ska hitta ett sätta att räkna upp det så att det inte urholkas över tid. 

Thomas Axelsson (KD);
– Det fanns riktlinjer på ekonomiskt stöd på max 50 000 kronor som hanteras av tjänstemännen. Jag tycker nog att det ska framgå i riktlinjerna att önskar man mer så ansöker man hos kommunstyrelsen.  

Tidigare beslut om stöd till dels evenemang i Vaggeryds- och Skillingaryds tätort via handelsföreningen med max 50 000 kronor per ort och år och dels stöd till enskilda evenemang på SM eller nationell nivå med upp till 25 000 kronor. De evenemang som arrangeras bidrag på olika sätt till att stärka attraktiviteten för kommunen som plats. Kommunen saknar dock riktlinjer för ekonomiskt stöd för evenemang, vilket nu kommunstyrelsens arbetsutskott börjat se över. 

Texten uppdaterad kl 10.40;
Vid kommunstyrelsens sammanträde gjordes förslaget om att stödet ska följa prisbasbelopp som just nu är 57 000 kronor.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *