Nyheter

Stödåtgärder planeras

Nyheter Den nya näringslivschefen Johan Thorsell anlände till Skillingehus idag för sin första arbetsdag. Och det blev, minst sagt, en rivstart

Det blev en rivstart under första arbetsdagen i kommunen för Johan Thorsell

På Johan Thorsells skrivbord fanns välkomstblommor och att han är efterlängtad råder ingen tvekan på. Gert Jonsson (M); ”Vi har fått frågor och idéer samt signaler om vad vi i kommunen kan hjälpa till med i dessa tider och på vi startar planeringsmöten på måndag. Vad är nästa steg vet vi inte, men vi måste ha en beredskap för vad vi kan hantera och hjälpa till med”.

Johan Thorsell, vår nye näringslivschef, berättar vidare;

– Vi kommer omgående att se över ett ”stödpaket” eller ”stödåtgärder” när det gäller handeln, besöksnäringen och företagen här i bygden. Vi får se ett paket i första hand, senare får vi se vad det här kommer att bli, och vad vi behöver göra framöver. Vi tar frågan seriöst och vi ser det här i ett helhetsperspektiv. Det ska vara ett genomtänkt förslag, berättar Johan Thorsell.

– Turismsektorn kan vända väldigt snabbt. Vi måste fundera på hur vi når ut kunderna snabbast och att vi först får tillbaka våra besökare. Vi kan få en snabbare omställning gentemot digitaliseringen när det gäller exempelvis hemleverans, man hittar nya nischer och affärsmöjligheter. Det är inte totalt mörker och det här är frågan om ett stödpaket, menar Johan Thorsell vår nya näringslivschef.

– Det viktigaste är att inte tappa tron på framtiden. Vi håller modet och optimismen uppe och vi löser det här tillsammans. Nu samlar vi de goda krafterna och gör något bra utav det här, poängterar Gert Jonsson (M). 

En enkät har diskuterats idag, på Johans första arbetsdag, där man känner av hur det är i företaget och frågar efter vad kommunen kan göra från sin sida. Enkäten tar form nästa vecka.

– Vad har våra företag behov av? Vi kan vägleda och lotsa företagaren till annan rådgivning om det behövs bland annat. Kan man göra något för att stärka turismsektorn under tiden, det kanske är så att turismaktören lär sig franska och tyska under tiden. Vi kommer att gå stärkta ur den här positionen som just nu råder, lovar Johan.

– Idéer finns och förslaget till våra stödåtgärder presenteras nästa vecka. När det här är över så kommer vi att landa med båda fötterna på marken och vara stärkta av det som hänt, intygar kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson (M).

Johan Thorsell, ny på jobbet, utanför Skillingehus

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *