Nyheter

Stolt femklöver över sina år

Nyheter De fem styrande partierna i Vaggeryds kommun debatterar.

Framgångspolitik i fyra år

De styrande partierna i Femklövern (M, KD, C, L och MP) går till höstens val som enskilda partier.

Vi är väldigt stolta över vad vi åstadkommit tillsammans.

Vi har i fyra år samarbetat och levererat en bra och framgångsrik politik för hela Vaggeryds kommun.

Inom alla våra ansvarsområden har vi tagit rejäla kliv framåt.

• Ekonomi

En avgörande faktor för en kommun är att ha ordning på ekonomin. När vi i januari 2015 tog över ledningen av kommunen var ekonomin inte i balans, då förra ledningen lämnade efter sig ett underskott på 20 miljoner kronor.

Femklövern lämnar nu ett mycket gott ekonomiskt bokslut till nästa mandatperiod.

En god kommunal ekonomi, som är i balans, är en förutsättning för att kunna åstadkomma satsningar inom välfärden. Den är också viktig för att skapa trygghet i den stora kommunala organisationen.

• Skola

Skolresultaten har vänt uppåt efter en liten nedgång. Nu ligger vi väl till jämfört med länets kommuner. Vårt gymnasium ligger också i topp i resultat och nöjdhet hos de som studerar där.

Vi har tagit viktiga beslut om både nybyggnationer och att upprusta skollokaler i både tätorter och på landsbygden.

• Vård & omsorg

Efter tidigare år med stora underskott har vi idag en verksamhet i ekonomisk balans. Vi har därför kunnat besluta och påbörja viktiga framtida satsningar, som ett nytt särskilt boende tillsammans med ett trygghetsboende på Mejeritomten i Skillingaryd.

Brukare-undersökningar inom vården ger oss goda betyg. Hemtjänsten stoltserar med 97% nöjda brukare.

Under mandatperioden har vi också byggt ut vår öppna verksamhet inom det sociala området, vilket ger goda förutsättningar för att ännu fler ska kunna leva ett gott liv.

• Miljö

En anpassning till en hållbar samhällsutveckling är en av våra absolut största utmaningar. Vi har aktivt arbetat med våra viktiga miljöfrågor i kommunen. Det är satsningar är solceller, elbilar och ladd-stolpar, ekomat, utveckling av vattentillgångarna med mera. Allt inkluderat i ett nytt och mycket skarpt miljöprogram.

• Samhällsutveckling

Bostadsbyggandet har ökat starkt, vilket ger att många fler får möjlighet att bo i vår fina kommun. Många byggföretag nyproducerar bostäder och lägenheter. Vårt bostadsbolag Vsbo gör sin största satsning hittills med över 100 nya lägenheter.

Aktiva fiberföreningar, i samverkan med kommunen, gör att vi snart kommer att ha en helt fiberutbyggd kommun. En mycket viktig infrastruktursatsning för både näringsliv och privatpersoner.

• Kultur och Fritid

Vi har ett framgångsrikt arbete i vår ungdomsverksamhet och samverkan med våra fantastiska föreningar, som ger väldigt goda resultat. En kommun kan inte göra allt, men med samverkan kommer man långt.

Vi har värnat om en aktiv fritid med satsningar på våra idrottsplatser, ridstall och övriga föreningar.

• Näringsliv och arbetsmarknad

Näringslivsklimatet är bra och våra entreprenörer och företag har goda förutsättningar att utveckla sina näringar. När det gäller att få nyanlända i arbete så ligger vi också högst i länet och väldigt högt i en nationell jämförelse.

• Personalpolitik

Vi har i stort sett väldigt stolta och nöjda medarbetare i våra verksamheter. I mätmetoden ”Hållbart medarbetare”-index så ligger vi i topp i Sverige!

Vi har också vänt en trend från en hög till en låg personalomsättning, både bland medarbetare och chefer. Det innebär att Vaggeryds kommun har lättare att rekrytera nya medarbetare på en het arbetsmarknad. Nöjda och stolta medarbetare är en förutsättning för god kvalité i våra verksamheter för våra kommuninvånare.

Vi tackar för det förtroende vi fått, att styra och leda Vaggeryds kommun, och ser fram emot en spännande valrörelse och nästa mandatperiod.

Gert Jonsson (M)
Thomas Axelsson (KD)
Ulf Abrahamsson (C) 
Ewa Magnusson (L)
Stig-Göran Hultsbo (MP)

Gert Jonsson (M), Thomas Axelsson (KD), Ulf Abrahamsson (C), Ewa Magnusson (L) och Stig-Göran Hultsbo (MP)

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *