Nyheter

Stor barnomsorgsfråga återremitteras

Nyheter Medborgarförslaget, om att ge utbildad personal i förskolan tillsvidaretjänster, från Ida Philip (C) återremitteras till barn- och utbildningsnämnden efter en vända på kommunstyrelsens arbetsutskottsbord. "Vi måste tänka till" säger politikerduo.

Arkivfoto från förskola

I april lämnades medborgarförslaget in om att ge utbildad personal i förskolan tillsvidaretjänster. När förslaget var på barn- och utbildningsnämnden bifölls den delvis genom att ställa sig bakom intentionen att inrätta så kallade traineetjänster inom förskolan och nämndens mål är att dessa ska vara utbildade förskollärare inom fem år.

– Det här är en stor fråga. Vi återremitterar denna till barn- och utbildningsnämnden. Motionen pekar på att det är barnskötare som ska få fast anställning. Traineetjänster tycker jag inte blir ett tydligt svar på motionen. Jag vill ha ett riktigt svar på motionen, ja eller nej, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Utan att ta ställning till motionen så blev det här ett märkligt svar från nämnden. Först ska vi reda ut hur det ser ut idag och sedan ska vi få ett tydligt svar. Kändes väldigt otydligt det här, menar Kenth Williamsson (S).

– Hälften av våra anställda inom förskolan är visstidsanställda. Som arbetsgivare ska man ta sig en funderare. Släpper man upp den här frågan i kommunfullmäktige har man skapat en stor fråga. Ida har pekat på en speciell punkt och jag tycker vi går till botten med det här, säger Gert Jonsson (M).

– Det är även viktigt att motionshandlingen blir rätt, påpekar Kenth (S).

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *